erolo2000 Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 Witajcie ludkowie ! Kolejny produkt mojej wyobraźni ..Panzer III G -5 dywizja pancerna 1941 Rostow - front wschodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibizk Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 Fajny maluszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 fajny mugłbyś tylko poprawić malowanie lin holowniczych bo wygląda jak by był pomalowane razem z kadłubem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 27 Listopada 2013 Autor Share Napisano 27 Listopada 2013 Tylko na zdjęciach tak wygladają...te liny ..choć wielkiej różnicy barw nie ma w sumie przed "przykurzeniem całości - lepiej się oddzielały ...ale model był za ciemny i błyszczący za bardzo....Pin Wash w modelach tej skali to sztuka..Najpierw go całego zwashowałem po malowaniu potem lekko "przykurzyłem" i na koniec lekko zaakcentowałem wlasnie washem punktowym...dokładnie jak w Panterze A... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 ok na przyszłość możesz spróbować przetrzeć liny miękkim ołówkiem a czy Pin Wash w 1/72 to taka wielka sztuka to bym nie powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 28 Listopada 2013 Autor Share Napisano 28 Listopada 2013 "a czy Pin Wash w 1/72 to taka wielka sztuka to bym nie powiedział"...No zależy czy się często odsącza nadmiar po zakroplowaniu np nitów - ja staram się robić to bez tych poprawek ...Co do tych lin to skorzystałem z porady przetarłem je lekko ołówkiem B i lekko ordzewiając ..jest rzeczywiście wyraźniej teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elextronoid Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 ok na przyszłość możesz spróbować przetrzeć liny miękkim ołówkiem a czy Pin Wash w 1/72 to taka wielka sztuka to bym nie powiedział Ciekawe nie wiedziałem że jest taka technika (to z tym ołówkiem:) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Gaśnice powinny być w kolorze nadwozia, czerwone znajdowały się na wyposażeniu obiektów fortyfikacyjnych. Od ołówka na przetarcia lepsza jest kredka grafitowa. Ja zakupiłem Graphite stick Koh-i-noor, jest dużo lepszy. A model całkiem całkiem, tylko taki ciemny na zdjęciach, nie wiem czy to wina zdjęć, czy tak jest w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 30 Listopada 2013 Autor Share Napisano 30 Listopada 2013 Ciemny bo to panzer grey po drugie trochę pochmurny dzień był przy fotach.Po drugie to listopad był i mało kurzu by był przez niego rozjaśniony kolor , .Czerwone gaśnice zrobiłem bo to model nie oryginał a chciałem jakoś bardziej uatrakcyjnić kolorystycznie wiesz sam jak to jest z modelami w 72ce..male pole powierzchnia do szaleństw i cieżko je uatrakcyjnić..No można przemalować żaden problem choć w realu ciekawiej się model teraz prezentuje - z początku zrobiłem je książkowo szaro srebrne ale jakoś za mdłe to bylo w calości....dlatego wybrałem czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Gaśnice powinny być w kolorze nadwozia, czerwone znajdowały się na wyposażeniu obiektów fortyfikacyjnych. O ile faktycznie czerwone gaśnice były na wyposażeniu wspomnianych obiektów o tyle nie oznacza, że nie były w kolorze czerwonym używane na zewnątrz pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 O ile faktycznie czerwone gaśnice były na wyposażeniu wspomnianych obiektów o tyle nie oznacza, że nie były w kolorze czerwonym używane na zewnątrz pojazdów. A widziałeś gdzieś faktycznie czerwone na pojazdach panzerwaffe?. Wiem zaraz powiesz że jak nie ma to nie znaczy że nie było. Autor chciał uatrakcyjnić kolorystycznie spoko jego model jego wola. Ala prawda taka że to nie w tym kolorze nie były na pojazdach, a co do uatrakcyjnienia to można je było w troszkę innym odcieniu szarego i też by się odznaczały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Mogły być i nawet niebieskie. Z żadnych instrukcji nie wynika, że gaśnice musiały być w kolorze nadwozia. http://www.rcuniverse.com/forum/attachment.php?attachmentid=1344329&d=1375495198 http://img.photobucket.com/albums/v240/JFeder504/Extincteur4.jpg Zatem pomalowanie gaśnicy kolorem czerwonym, to żaden błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Drogi Mierzu, na pierwszym zdjęciu jak wierzyć koloryzującym ludziom widać gaśnicę w kolorze panzer grau na drugim spod farby koloru dunkelgelb wychodzi poprzednia czyli moim zdaniem panzer grau. Gdzieś na tym forum lub na PWM była obszerna dyskusja na ten temat. A tak przy okazji zaśmiecamy koledze temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 2 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2013 Panowie a może jedną z powrotem pomaluję w kolorze nadwozia a jedną zostawię w czerwonym? co wy na to Druga opcja to wezmę i je po prostu odkleję haha A tak serio To tylko model w modelarstwie nie chodzi wg. mnie o idealne odwzorowanie myślę ,że jak wkrada się trochę tz. Artu to jest spoko - w końcu to nie oryginał nigdy nim nie będzie podstawowy powód? materiał nie metal a plastik - ktoś (Miguel Jimenez) to kiedyś mądrze powiedział na temat "modeli plastikowych"...No jakby model z II wojny światowej był w kolorze różowym to to już by było wg. mnie jednak przegięcie wg. Miguela też pozdro dyskutanci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Drogi Mierzu, na pierwszym zdjęciu jak wierzyć koloryzującym ludziom widać gaśnicę w kolorze panzer grau na drugim spod farby koloru dunkelgelb wychodzi poprzednia czyli moim zdaniem panzer grau. Gdzieś na tym forum lub na PWM była obszerna dyskusja na ten temat. A tak przy okazji zaśmiecamy koledze temat. Drogi Gumowy01. Nie zmienia to postaci rzeczy, że załoga mogła mieć czerwoną gaśnicę, na zewnątrz pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi