Pawel90 Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Witam, chciałbym zaprezentować fotki modelu wykonanego przez moją... dziewczynę. Jest to jej drugi model, pierwszy - Pz.Kpfw.III Ausf.L Revella - spodobał się nawet na konkursie w Olsztynie. Dlaczego w takich barwach? Bo się lufka złamała.:( Lekko inspirowane jest to zdjęciem TKS-a z Norwegii, gdzie widać jak ciągnie działo. Brudzenie - niedoskonałe, nie jest jeszcze zadowolona i chyba coś w nim poprawi, aczkolwiek teraz odpoczynek, bo dużo nauki w szkole. Uważam, że robi te modele lepiej ode mnie. I tak już całkiem przy okazji - model bierze udział w konkursie, jeśli ktoś by chciał, to mógłby dać "lajka" na facebooku, ma szansę wygrać. Pozdrawiamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Słabe te dwie pierwsze fotki. Zero ostrości. Jesteś przekonany, że niemiecki krzyż był tylko z przodu pojazdu? Kalkomania się srebrzy, co oznacza, że nie kładłeś jej na gładką powierzchnię. Rozumiem, że malujesz pędzlami, ale gdybyś rozjaśnił metodą suchego pędzla nieco wystające elementy w pojeździe, nawet płaskie powierzchnie, to nie zlewałby się on w jedną szarą bryłę. PS możesz wrzucić poglądowo te zdjęcia TKS z Norwegii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 30 Listopada 2013 Autor Share Napisano 30 Listopada 2013 Sciągnięte foto z internetu, jak wpisaliśmy PzKpfw TKS (p) Na tym foto jest poparcie, że były wykorzystywane jako ciągniki do tych PaK-ów, gdzieś mieliśmy fotkę od przodu, gdzie było widać reflektory szparkowe. W przyszłości zamontowany zostanie km z przodu, ale na potrzeby konkursu km-u być nie mogło. Kalki - jak pisałem, nie wzorowała się autorka dokładnie na zdjęciu, tylko brała z niego inspiracje. Dodatkowo - po prostu więcej kalek nie miała. ;) Co do warsztatu - dużo pracy, by się on poprawił. Ale... O to właśnie chyba chodzi, prawda? Suchy pędzel też będzie w akcji, ale wpierw teraz inne priorytety. A malowanie - najpierw ja, a później Paulina, będziemy się już uczyli malować aerografem - mam nadzieję, że efekty będą pozytywne i te malowanie zyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Gratulacje dla koleżanki za zainteresowanie tematem. Mogę sobie jedynie wyobrazić jaki malutki on jest w tej skali. Suchy pędzel pomoże w wyglądzie modelu. Aero daje większe możliwości - nawet w tej skali, ale iść zachęcam do zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzior4 Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Ja również gratuluje.Jak na drugi model jest całkiem nieźle.Następnym razem polecam użyć suchego pędzla aby rozjaśnić krawędzie żeby model nie wyglądał tak jednolicie.Kalka faktycznie się troche błyszczy używaliście jakiegoś płynu do kalk?I jeszcze jedna uwaga co do przednich świateł na obu błotnikach, nigdzie się nie spotkałem z takimi zdjęciamim, znawcą nie jestem ale nie wiem czy były takowe montowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 30 Listopada 2013 Autor Share Napisano 30 Listopada 2013 http://derela.republika.pl/tk_for.htm To najprawdopodobniej ten sam TKS co na zdjęciu wcześniej przeze mnie wrzuconym. Następny będzie lepszy model. Może potem wrzucę tamtego Pz.III którego zrobiła jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi