elextronoid Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Nie jestem zbyt doświadczony więc pytam bardziej doświadczonych kolegów z forum czy mam malować pędzlem czy aerografem(tego drugiego nie mam) a jeżeli pędzlem to proszę o jakieś rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Masz malować aerografem inaczej nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Tylko po co zamieszczać to w warsztacie??? Maluj czym chcesz, a raczej czy masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Nie jestem zbyt doświadczony więc pytam bardziej doświadczonych kolegów z forum czy mam malować pędzlem czy aerografem(tego drugiego nie mam) a jeżeli pędzlem to proszę o jakieś rady głupie pytanie, jak nie masz aerografu to jak masz zamiar nim malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Nie jestem zbyt doświadczony więc pytam bardziej doświadczonych kolegów z forum czy mam malować pędzlem czy aerografem(tego drugiego nie mam) a jeżeli pędzlem to proszę o jakieś rady Skoro nie masz aero to zostaje pędzel (tak mi wychodzi z obliczeń); chwytamy za to drewniane a malujemy tym kudłatym, po umaczaniu w kolorowym. A tak na poważnie, przeglądnij forum, na spokojnie, na pewno znajdziesz konkretne rady dot. pędzlowania, rozcieńczania farb pod pędzel, techniki (tu chyba elefantes jest ekspertem). powodzenia i nie zrazaj się, tylko ćwicz. A zakup aerografu to tylko kwestia czasu, wiem to po sobie. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elextronoid Napisano 30 Listopada 2013 Autor Share Napisano 30 Listopada 2013 Może się źle wyraziłem proszę o rady dotyczące malowania pędzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Farba powinna być nieco rozwodniona, nakładasz warstwami min 3 do 7 warstw. Jeżeli to akryl odstawiasz na dobę i potem znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 kilka postów wyżej masz coś co nazywa się dekalog malowania pędzlem viewtopic.php?f=40&t=9427 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi