skala72 Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Aby nie zaśmiecać wątku warsztatowego Tigera I z Revella, prezentuję szybki in-box wczesnego Tigera I od Zvezdy w skali 1/72. Postaram się niedługo wstawić lepsze zdjęcia. Oczywiście można przyczepić się do kilku rzeczy, np. to, że włazy są na stałe zamknięte, koła są razem itd, ale za to, składa się go rewelacyjnie, wszystko pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Jak ty to tu Jak zaznaczyłem wcześniej zestaw Tigera I z Revell-a jest bardziej dokładny jedynie co razi to faktycznie odlane narzędzia na kadłubie. Zestaw Zvezdy jest ładny ale też ma kilka błędów bądz uproszczeń, jest to jednak zestaw do składania ponoć bez kleju. Z tej serii mam Panter ausf D i IS-2. i muszę powiedzieć że Pantera ceną i wykonaniem rozwala Dragona z jego najnowszymi uproszczeniami, a IS jest bezkonkurencyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2013 No właśnie, dobrze, że napisałeś do składania (Snap Fit). Błędów na Tigerze nie zauważyłem, jedynym mankamentem są te pozamykane włazy (moim zdaniem). Do reszty nie można się przyczepić. Co do Panthery D ze Zvezdy, to fakt, bije na głowę Dragona, jakością i ceną. Wszystkie modele Zvezdy z serii Snap Fit, są dużo lepiej wykonane od niektórych nowych modeli z tzw. renomowanych firm, które do tej pory rządziły na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Ja tam czekam na Topola co prawda czasy jakie reprezentuje, są poza moimi zainteresowaniami ale będzie się super prezentować. Gdzieś widziałem sklejonego w 1/72 chyba węgierskiej żywicy i model mnie rozbił ale jego cena oscylowała gdzieś około 800 zł, a ten będzie poniżej 100 zł chyba się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Błędów na Tigerze nie zauważyłem Bo się nie znasz. Model slaby tak jak karykatura Tygrysa na pudełku. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2013 Błędów na Tigerze nie zauważyłem Bo się nie znasz. Model slaby tak jak karykatura Tygrysa na pudełku. Pzdr Może coś więcej byś napisał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi