kreator86 Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 I tak oto prezentuję zacnemu gronu moją drugą figurkę w życiu. Wyszła lepiej od Scion, no ale nie mnie to oceniać bo nie jestem obiektywny. Dojdą jeszcze mikroskopijne poprawki, ale ogólnie Freya jest gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 Widać, że dobrze radzisz sobie z malowaniem szczegółów oraz grubością farby nakładanej pędzlem Jak na drugą figurkę jest spoko W kolejnych bym poeksperymentował z "suchym pędzlem" i gotowymi do użycia washami z palety farb Citadel - dają wypasione efekty. Pooglądaj tutopriale na youtubie, potem poeksperymentuj na jakichś starych figurkach, a zobaczysz efekty w swoich następnych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 20 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2013 Dzięki w sumie spodziewałem się gromów i huraganu. Wszystko maluję pędzelkami 000 Italeri płaskimi. Farby to głównie akryle Pactry i Vallejo na kolor skóry. Kilka kolorów to emalie Revell i Humbroll. Podłoże to korek, piasek z piaskownicy osiedlowej i trawka Polaka. W kolejce mam jeszcze 3 inne figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 Dzięki w sumie spodziewałem się gromów i huraganu [...] W kolejce mam jeszcze 3 inne figurki. No nie ma co gromić, każdy kiedyś zaczynał, moje były tragiczne, a akurat Twoje początki są niezłe - no i zrobiłeś ją tak, że można w przyszłości ją jeszcze poupiększać gdy wzbogacisz warsztat, to się chwali A jakie masz kolejne figurki w planie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 20 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2013 Mam trzy w kolejce : Królowa Mrocznych Elfów (Avatar of War), Atalanta (Infinity) i jedna żywiczna 75mm. Najpierw zabiorę się za dwie mniejsze. Wychodzi, że robię lepiej figurki niż samoloty, a figurki zacząłem robić ot tak dla odpoczynku dla lotnictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi