Mierzu Posted September 26, 2007 Share Posted September 26, 2007 Witam szanowne grono. Krótkie pytanie. Na jaki kolor były malowane włazy w wieżach sowieckich czołgów od strony wewnętrznej . Wiem, że właz kierowcy był malowany od wewnątrz na biało, jak i całe wnętrze. Wiem też, że w niemieckich czołgach wszystkie włazy były malowane na kolor bazowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted September 26, 2007 Share Posted September 26, 2007 Z ręką na sercu mówie że wszystko od środka było białe lub kremowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokol Posted September 26, 2007 Share Posted September 26, 2007 Hmm... z ręką na sercu? W przypadku rosyjskiego sprzętu nigdy nie można być pewnym takich rzeczy jak jego malowanie Pozdrawiam sokol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted September 27, 2007 Author Share Posted September 27, 2007 I włazy wież też od wewnątrz? Niemieckie były malowane na kolor bazowy. Dokładnie chodzi mi o T-34/76 m. 1943. Ty Dumo zdaje się robiłeś teciaka ostatnio? PS: Dokończyłeś go? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted September 27, 2007 Share Posted September 27, 2007 To nie na tym forum chyba. Nie mam aparatu żeby fotki zrobić już diorama zrobiona teraz dokańczam figurki. Apropo niemieckich czołgów zależy bo widziałem fotki, na których włazy od wewnątrz były malowane na biało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts