MiloszKr Napisano 19 Kwietnia 2006 Share Napisano 19 Kwietnia 2006 Na pierwszy ogień pójdzie MAN TG-A XXL Galaxy. Z początku model miał być ciągnikiem pod specjalistyczną naczepe do transportowania wyścigowego TG-A. Cóż plany nie wyszły wszystko ze względu na przedstawiciela MAN Polska. Nie udzielił mi dostatecznej dokumentacji. Więc ciągnik postanowiłem pomalować w pierwsze prymitywne widoczki aerogafem. Prace nad samym model trwały blisko 2,5 miesionca z czego sam projekt malunkowy 4 tygodnie. Model można było podziwiać na MTM 2005. A o to fotki modeliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 19 Kwietnia 2006 Share Napisano 19 Kwietnia 2006 Widziałem ten model na MTM i bardzo mi się spodobał w szczególności malowanie które jest wykonane aerografem(nie jest to żadna kalkomania) To zasługuje na szacunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Kwietnia 2006 Share Napisano 19 Kwietnia 2006 Również widziałem tego Mana na MTM i zrobił na mnie duże wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 19 Kwietnia 2006 Share Napisano 19 Kwietnia 2006 bardzo ladny..........fajne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 19 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2006 Widze że TG-A się spodobał. Przyszedł czas na kolejny model. Tym razem jest to Volvo FH 16 8x4 Wrecker. Inspiracją do stworzenia takiego pojazdu był model Volvo FH 16 6x4 który był pokazany na MTM 2004. Mój za to był na MTM 2005 i Super Mini Tracku w Krakowie gdzie dostał wyrużnienie od producenta marki Volvo. Krótka Historia. Model został rozpoczęty we wrześniu 2004 a ukończony w czerwcu 2005. Dużo problemu zeszło mi nad zdobyciem zawieszenia piurowego od tylnich mostów wraz z zabudową ale w tym kierunku udzielił mi pomocy kolega Tornado. I tak w ten sposób powstało to maleństwo. A oto fotki modeliczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Kwietnia 2006 Share Napisano 19 Kwietnia 2006 Moim zdaniem, to najlepszy twój model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 19 Kwietnia 2006 Share Napisano 19 Kwietnia 2006 O jasna D..a z czego robiłeś przewody hydrauliczne na wysiegniku ? Własnie chce uzupełnic mój dzwig o takowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 19 Kwietnia 2006 Share Napisano 19 Kwietnia 2006 jednym slowem "wypasny" nie ma do czego sie przyczepic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 19 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2006 O jasna D..a z czego robiłeś przewody hydrauliczne na wysiegniku ? Własnie chce uzupełnic mój dzwig o takowe. Przewody na HDS-ie były wykonane z przewodu telefonicznego (krosówka) jedna żyła z 4 które dochodzą do gniastka telefonicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 19 Kwietnia 2006 Share Napisano 19 Kwietnia 2006 tak tez mi sie zdawało , dzieki -idę na poszukiwania i zabieram sie do roboty. Kurde , nie mam stacjonarnego w domu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Kwietnia 2006 Share Napisano 19 Kwietnia 2006 tak tez mi sie zdawało , dzieki -idę na poszukiwania i zabieram sie do roboty. Kurde , nie mam stacjonarnego w domu .... a nie ma gdzieś w pobliżu budki telefonicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 19 Kwietnia 2006 Share Napisano 19 Kwietnia 2006 he he ... i jeszcze jedno, te mapy i gazetki to jak robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Kwietnia 2006 Share Napisano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) he he ... i jeszcze jedno, te mapy i gazetki to jak robicie? Gazetkę - zapewne Milosz wyciął miniaturkę okładki z Trailera, a mapy ja przynajmniej szukam w googlach, zapisuję, pomniejszam w photoplusie i drukuję na plujce. Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 19 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2006 Tak jak Andrzej napisał gazetka powędrowała z Traile Magazine. Mapki nie udało mi się jeszcze wykonywać bo nie czułem takowej potrzeby. Grzegorz75 jak będzie Ci brakowało kabla to moge Ci na kilogramy załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Kwietnia 2006 Share Napisano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Tak jak Andrzej napisał gazetka powędrowała z Traile Magazine. Mapki nie udało mi się jeszcze wykonywać bo nie czułem takowej potrzeby. Grzegorz75 jak będzie Ci brakowało kabla to moge Ci na kilogramy załatwić No proszę - na kilogramy, a ja dziwię się dlaczego tak często w studzienkach kładą nowe kable Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 19 Kwietnia 2006 Share Napisano 19 Kwietnia 2006 Ja też je widziałem na żywo i są naprawdę superowe, chociaż nie są czerwone a żółty chyba będzie u mnie na zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 19 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2006 Tak jak Andrzej napisał gazetka powędrowała z Traile Magazine. Mapki nie udało mi się jeszcze wykonywać bo nie czułem takowej potrzeby. Grzegorz75 jak będzie Ci brakowało kabla to moge Ci na kilogramy załatwić No proszę - na kilogramy, a ja dziwię się dlaczego tak często w studzienkach kładą nowe kable Ja się w złodzieja nie bawię poprostu mam mamuśke robiąca w TP. Myślę Fojer że wielkie prawdopodbieństwo że żółty się pojawi na zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeX Napisano 20 Kwietnia 2006 Share Napisano 20 Kwietnia 2006 Model baaaardzo piękny Obydwa są poprostu zaje....e. Gratulacje A tak przy okazji, gdzie kupiłeś podstawkę pod model widoczną na tym zdjęciu, czy sam ją zrobiłeś O ile chcesz powiedzieć, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 20 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2006 Przyszedł czas na kolejne modele. Tym razem do zaprezentowania mam Model Mercedesa Actrosa MPI i Peugeota 206 WRC 2001. Model Mercedesa jest z zestawu wyścigowego Honda z Italierki. Sam ciągnik ma wykonaną instalacje pneumatyczna i elektryczna tak jak w orginale (wraz z okablowaniem silnika) część widać na fotkach. Niestety naczepy nie będzie pod tym ciagnikiem poniewać Italierka dowaliła z kalkomaniami. Okazało się że po nałorzeniu na naczepe skurczyął się o bliski 4 mm i powstały nie ładne szpary. A model Peugeota 206 WRC powstał w przerwie wakacyjnej 2005. Model został odzorowany na tyle na ile potrafiłem zgodnie z dokumenjtacją zdjęciową jedynym minusem w modelu to brak pasów z płytki fototrawionej lecz niestety do tego modelu byłby to spory wydatek. 100 zł piechotą nie łazi. A o to fotki modeli. Mercedes Actros MPI Peugeot 206 WRC 2001. Do Dex podstawka została wykonana na zamuwienie w sklepie gdzie robią elementy z drzewa. Koszt wyniusł mnie coś koło 30 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Kwietnia 2006 Share Napisano 20 Kwietnia 2006 Actrosa miałem okazję zobaczyć na innym forum, ale Peugeota jeszcze nie pokazywałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 20 Kwietnia 2006 Share Napisano 20 Kwietnia 2006 Modele "the best" ale jesli mogę chciałbym cos napisać, (rozumiem, że moge ) w tym actrosie fajnie by wygladal jakis wzor na kabinie, a peugota bym pobrudził i na jakiejs dioramce wchodzącego w zakręt postawil..........ale to tylko moje wizje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 20 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2006 Na malunki na Actrosie jest już deczko za póżno Ale taki sam biały konik też mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 20 Kwietnia 2006 Share Napisano 20 Kwietnia 2006 prawde mówiac to własnie takie sie spotyka na drogach... Naszych ... Modele podobają mi sie zarówno takie i takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 21 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2006 Actrosa miałem okazję zobaczyć na innym forum, ale Peugeota jeszcze nie pokazywałeś Bo nie miałem zbytnio forum by Peugeocika pokazać a tutaj juz mogę bo to w końcu pojazd cywilny A tak co do dioramki i Peugeota to się zastanawaiłem ale nie przybrudzonego na ciasnym winklu..(5-kowym) Ale narazie nie mam planów jak to wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 21 Kwietnia 2006 Share Napisano 21 Kwietnia 2006 Na malunki na Actrosie jest już deczko za póżno Ale taki sam biały konik też mi się podoba. ale ja nie twierdze ze jest brzydki, jest naprawde fajny i ta krotkofalowka to jak nie chcesz brudzic peugota to postaw go w boxie jeszcze przed wyscigiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi