deptak Napisano 27 Września 2007 Share Napisano 27 Września 2007 Witam Jestem w lekkim stresie, bo to pierwszy raz chce pokazać wam co sobie na warsztat wrzuciłem: Po początkowym zachwycie nad szczegółowością, troszkę sie zdołowałem ilością śladów po wypychaczach i jamek skurczowych. Na poniższych zdjęciach mostów widać obie przypadłości oraz zaszpachlowane jamki: Kolejna niedogodnością jest dość miękki plastik. Np na ramie, ślady po wypychaczach widac nawet na "prawej" stronie w postaci białych odbarwień. I przy nawet delikatnym, przypadkowym wygięciu jakiegoś elementu, o co bardzo łatwo, powstają takie przebarwienia. Ale mam nadzieje, ze po pomalowaniu nie będzie widać. Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Września 2007 Share Napisano 27 Września 2007 ACV i nie ma żadnych blach no szok.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deptak Napisano 27 Września 2007 Autor Share Napisano 27 Września 2007 ACV i nie ma żadnych blach no szok.... Blachy są, a właściwie jedna z siatka na grila. Do tego kawałek sznurka do wciągarki, węże gumowe (bo to cysterna) i gumowe oponki. Nie ma tego wszystkiego na zdjęciu bo sie nie mieściło Pozdro Przemas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deptak Napisano 30 Września 2007 Autor Share Napisano 30 Września 2007 Witam ponownie Na poniższych fotkach sklejona i pomalowana rama. Mam nadzieje, ze bardzo nie sknociłem Pomyślałem sobie, że wojakom na plastiku to by sie niewygodnie siedziało i zrobiłem pokrowce na siedzenia z jednej warstwy chusteczki higienicznej : I to na razie tyle. Pozdrawiam Przemas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 1 Października 2007 Share Napisano 1 Października 2007 ACV i nie ma żadnych blach no szok.... Jeśli już to AFV. Oni nie zawsze dają dodatki ale modele mają dobrej klasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deptak Napisano 7 Października 2007 Autor Share Napisano 7 Października 2007 Witam ponownie Niewielki update relacji. Na początek dwa zdjątka kabiny, jeszcze bez dachu Oraz cale ustrojstwo tankowania: Jak napisał imek46 model bardzo dobry, ale zaczyna mnie irytować przeogromna ilość śladów po wypychaczach oraz wszechobecne ślady złożeń formy, które nieraz są trudne do usuniecia. Natomiast kalki to po prostu koszmar, co prawda matowe, ale na przykład te które są na cylindrach pokazanych na ostatnim zdjęciu po zamoczeniu w wodzie wywinęły sie w druga stronę i nawet SET SOL nie pomógł, dopiero odrobina kleju dala rade. Pozdrawiam Przemas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 8 Października 2007 Share Napisano 8 Października 2007 Wygląda coraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deptak Napisano 17 Października 2007 Autor Share Napisano 17 Października 2007 Witam Po długich i nierównych bojach z plastikowa materia złożyłem całość do kupy i pomalowałem. A gdzie niegdzie przybyło trochę brudu. Zdjatka w plenerze: . Miłego oglądania i proszę sie tak bardzo nie śmiać. P.S. Czy będzie jakiś konkurs na najmniejsza ilość komentarzy w relacji. Bo wydaje mi sie, ze mam szansę na główna nagrodę Pozdrawiam Przemas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 Co to za jeden z tych kolorów na ciężarówce ten brąz? Nie wiem może to przez aparat ale dziwnie wygląda, nie to żebym się czepiał ale wpada dziwnie w jakąś czerwień. Jakimi farbami malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 Te białe i czarne pasy jakieś takie za wyraziste jak na mój gust, brudzenie (nie obraź się) do kitu, obicia tak samo i szyba jakaś taka mało przeroczysta, jakby pokryta szronem. a tak to całkiem fajny. Moja rada: Popraw brudzenie i zrób kilka fotek z czarny bristolem w tle a nie na dworze, powinien wyglądać o niebo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deptak Napisano 28 Października 2007 Autor Share Napisano 28 Października 2007 Witam Serdecznie dzieki, ze ktokolwiek zechcial sie podzielic swoimi uwagami Malowanko wedlug instrukcji. Braz to Tamiya XF-64 czyli red brown, "bialy" to jest XF-57 Buff (cokolwiek to znaczy ). A co do szyby to zapomonialem ja oslonic jak malowalem bezbarwnym matem Pozdrawiam Przemas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubid Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 A co do szyby to zapomonialem ja oslonic jak malowalem bezbarwnym matem Embarassed Nie ma tego złego. Patencik można wykorzystać w sceneriach zimowych jako szron na szybach. Wyglada dość wiarygodnie P.S To już setny post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 No, szron wyszedł Ci nieźle A jak robiłeś dach brezentowy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deptak Napisano 28 Października 2007 Autor Share Napisano 28 Października 2007 Witam A jak robiłeś dach brezentowy ??? Dach to chusteczka higieniczna owinieta na plastikowej czesci z zestawu, za pomoca rozrzedzonego Wikolu ( nie sciagalem jej z plastiku, wszystko przyklejone raazem). Pomalowana kolorem khaki plus rozjasnienia zoltym. Pozdrawiam Przemas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi