yahoopl Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 (edytowane) Witam, zabieram się za składanie modelu jak w temacie i mam w związku z tym kilka pytań. Przygotowałem sobie wnętrze (na sucho) i próbuję je dopasować do skorupy. Pomijam fakt, że podłoga nie trzyma płaszczyzny i jest lekko zwichrowana (doginać na modelu czy trzeba to jakoś przygotować na ciepło?) Link do modelu: http://www.mojehobby.pl/products/UH-60-MH-60-Black-Hawk.html Stanąłem w punkcie 5: http://www.mojehobby.pl/zdjecia/5/0/9/2115_2_ita2706_3.jpg Kiedy składam podłogę do skorupy (na sucho) między podłogą a krawędzią skorupy mam ok 3mm szpary z obu stron, trafiła mi się wadliwa forma czy muszę to samemu zaszpachlować? Oglądałem zdjęcia live i podłoga jest w 1 płaszczyźnie z krawędzią drzwi, więc upychanie podłogi do spodu modelu nie ma sensu. Czy ktoś już składał ten model i może poradzić jak ominął ten problem? Przykład szpary o której piszę: A tak wygląda w "live": Edytowane 29 Grudnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Składam właśnie UH-60L i szpara między podłogą a krawędzią połówki kadłuba jest wyraźna. Poza zaszpachlowaniem nie miałem lepszego pomysłu. Zresztą sam robię opcję pozamykaną, więc i tak nie byłoby tego widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoopl Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Zagadką jest jak "głęboko" w kierunku pilotów te szpary zaszpachlować, podłoga nie jest symetryczna i z obu stron nie przylega do korpusu. Zamiast szpachli chcę użyć Green Stuff (łatwiej mnie się to formuje i obrabia). No i jeszcze jeden problem, najpierw chcę pomalować wnętrze, jakiś pomysł jak to szpachlowanie później poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi