Kangurek Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Witam Dziś prezentuję obiecaną galerię Lonestara. Jak wiecie z warsztatu model nie do końca mi się udał ale dokończyłem go w miarę szczęśliwie. Na lakierze została pomarańczowa skórka której nie będę już usuwał. Na żywo prezentuje się przyzwoicie. Postanowiłem model wykorzystać w szczytnym celu i wystawię go na licytację WOŚP podczas małej wystawy która odbędzie się tego dnia w mojej miejscowości jak go ktoś wylicytuje to będę wtedy maksymalnie usatysfakcjonowany. Życzę wszystkim perfekcyjnej sklejalności w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Jak ciezarowka w realu jest wyjatkowo brzydka, tak jako model (wykonanie) wyszedl Ci bardzo dobrze, mam jednak wrazenie, ze jest nie dokonczony, tzn. brakuje w nim kilku detali - ze wzgledu na fakt, ze rama nie jest zabudowana przydaloby sie widoczne okablowanie, jakies zawory powietrzne moze, no i przewodow za kabina tez nie ma. Aczkolwiek model bardzo schludnie wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangurek Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2013 Dzięki Tomaszu za opinię. Faktycznie o kablach zapomniałem ale dzisiaj jeszcze dorobię przewody powietrzne bo chyba ramy nie dam rady już okablować, poza tym pod maską nie dokleiłem jeszcze rur doprowadzających powietrze z filtrów do silnika bo już straciłem wenę do niego. Podpowiedz proszę z czego na szybko wykonać końcówki przewodów ciśnieniowych domowym sposobem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tony16v Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Jak dla mnie super. Co do okablowania to mozna zrobic ale raczej takie jako-tako bo nikt nie jest w stanie zrobic wszystkich kabli. ale model fajny przydaloby sie do niego skleić jakąś naczepe. fura fajna pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Po tym co przeszedles w warsztacie, to efekt i tak jest bardzo zadowalajacy. Co do skorki, to czesc moich modeli ma duzo gorsza niz Twoja. Podziwiam wytrwalosc i powodzenia przy kolejnych projektach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Podpowiedz proszę z czego na szybko wykonać końcówki przewodów ciśnieniowych domowym sposobem? Najlepiej jakbys mial kawalek polistyrenu o ksztalcie hexagonalnym o przekroju 1,5mm, byloby idealnie, albo cokolwiek o takiej srednicy, wtedy wiercisz z jednej strony otwor tak, zeby wszedl tam przewod. Ja uzywam do tego celu wiertla o srednicy 0,8mm. Wkladasz przewod, dajesz troche super glue na igle, po wyschnieciu malujesz koncowke na szaro i przyklejasz do kabiny. Wtyczki po drugiej stronie (te do naczepy) robisz podobnym sposobem. Upewnij sie czy przewody od ciagnika do naczepy nie sa przypadkiem proste, bo z tego co pamietam to w amerykanskich ciezarowkach nie sa takie same jak w Europie (tzn. na ksztalt sprezyny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 tak patrzę i patrzę na tą ramę i zastanawiam się jak ona jest napędzana, bo chyba nie widzę walu napędowego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangurek Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2013 Sushi79 Ale mnie wystraszyłeś z tym wałem aż poszedłem do gabloty sprawdzić. Wały są na miejscu i to nawet dwa, na zdjęciach się schowały ale uwierz mi na słowo że tam są. Pozdrawiam i idę walczyć z kabelkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 No skoro tak twierdzisz.. Ale ja nie widzę wału wychodzącego z silnika i idącego do mostu napędowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangurek Napisano 31 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2013 Witaj kolego Sushi. Zajżyj proszę do warsztatu na drugą stronę, tam jest kilka fotek na których widać oba wałki. Wszelkiej pomyślności życzę na nowy rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tony16v Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 oj sushi normalnie chyba musisz zmienic okuliste - dla zartu nie cisnieniuj sie tak chlopaku pozatym sa dwa mosty napedowe nie jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 normalnie chyba musisz zmienic okuliste A ty chyba forum, bo tutaj z takimi komentarzami to przyszlosci nie widze. A fakt jest taki, ze o ile faktycznie w warsztacie wal napedowy widac, tak w galerii pod takim katem juz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Śledziłem warsztat i mimo pewnych przeszkód model jest extra. Czeka mnie jego budowa bo leży i czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Ładny Lone Star, może są jakieś drobiazgi, ale jest bardzo dobrze sklejony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi