Skocz do zawartości

International LoneStar Revell 1/25

Kangurek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dziś prezentuję obiecaną galerię Lonestara.

Jak wiecie z warsztatu model nie do końca mi się udał ale dokończyłem go w miarę szczęśliwie.

Na lakierze została pomarańczowa skórka której nie będę już usuwał.

Na żywo prezentuje się przyzwoicie.

Postanowiłem model wykorzystać w szczytnym celu i wystawię go na licytację WOŚP podczas małej wystawy która odbędzie się tego dnia w mojej miejscowości jak go ktoś wylicytuje to będę wtedy maksymalnie usatysfakcjonowany.

Życzę wszystkim perfekcyjnej sklejalności w nowym roku.

z9t6.jpg

35a5.jpg

qh7r.jpg

c7oa.jpg

hpxv.jpg

zgec.jpg

Jak ciezarowka w realu jest wyjatkowo brzydka, tak jako model (wykonanie) wyszedl Ci bardzo dobrze, mam jednak wrazenie, ze jest nie dokonczony, tzn. brakuje w nim kilku detali - ze wzgledu na fakt, ze rama nie jest zabudowana przydaloby sie widoczne okablowanie, jakies zawory powietrzne moze, no i przewodow za kabina tez nie ma. Aczkolwiek model bardzo schludnie wykonany.

Dzięki Tomaszu za opinię.

Faktycznie o kablach zapomniałem ale dzisiaj jeszcze dorobię przewody powietrzne bo chyba ramy nie dam rady już okablować, poza tym pod maską nie dokleiłem jeszcze rur doprowadzających powietrze z filtrów do silnika bo już straciłem wenę do niego.

Podpowiedz proszę z czego na szybko wykonać końcówki przewodów ciśnieniowych domowym sposobem?

Podpowiedz proszę z czego na szybko wykonać końcówki przewodów ciśnieniowych domowym sposobem?

Najlepiej jakbys mial kawalek polistyrenu o ksztalcie hexagonalnym o przekroju 1,5mm, byloby idealnie, albo cokolwiek o takiej srednicy, wtedy wiercisz z jednej strony otwor tak, zeby wszedl tam przewod. Ja uzywam do tego celu wiertla o srednicy 0,8mm. Wkladasz przewod, dajesz troche super glue na igle, po wyschnieciu malujesz koncowke na szaro i przyklejasz do kabiny. Wtyczki po drugiej stronie (te do naczepy) robisz podobnym sposobem. Upewnij sie czy przewody od ciagnika do naczepy nie sa przypadkiem proste, bo z tego co pamietam to w amerykanskich ciezarowkach nie sa takie same jak w Europie (tzn. na ksztalt sprezyny).

Sushi79

Ale mnie wystraszyłeś z tym wałem aż poszedłem do gabloty sprawdzić.

Wały są na miejscu i to nawet dwa, na zdjęciach się schowały ale uwierz mi na słowo że tam są.

Pozdrawiam i idę walczyć z kabelkami.