Skocz do zawartości

International LoneStar Revell 1/25

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Dziś prezentuję obiecaną galerię Lonestara.

Jak wiecie z warsztatu model nie do końca mi się udał ale dokończyłem go w miarę szczęśliwie.

Na lakierze została pomarańczowa skórka której nie będę już usuwał.

Na żywo prezentuje się przyzwoicie.

Postanowiłem model wykorzystać w szczytnym celu i wystawię go na licytację WOŚP podczas małej wystawy która odbędzie się tego dnia w mojej miejscowości jak go ktoś wylicytuje to będę wtedy maksymalnie usatysfakcjonowany.

Życzę wszystkim perfekcyjnej sklejalności w nowym roku.

z9t6.jpg

35a5.jpg

qh7r.jpg

c7oa.jpg

hpxv.jpg

zgec.jpg

Napisano

Jak ciezarowka w realu jest wyjatkowo brzydka, tak jako model (wykonanie) wyszedl Ci bardzo dobrze, mam jednak wrazenie, ze jest nie dokonczony, tzn. brakuje w nim kilku detali - ze wzgledu na fakt, ze rama nie jest zabudowana przydaloby sie widoczne okablowanie, jakies zawory powietrzne moze, no i przewodow za kabina tez nie ma. Aczkolwiek model bardzo schludnie wykonany.

Napisano

Dzięki Tomaszu za opinię.

Faktycznie o kablach zapomniałem ale dzisiaj jeszcze dorobię przewody powietrzne bo chyba ramy nie dam rady już okablować, poza tym pod maską nie dokleiłem jeszcze rur doprowadzających powietrze z filtrów do silnika bo już straciłem wenę do niego.

Podpowiedz proszę z czego na szybko wykonać końcówki przewodów ciśnieniowych domowym sposobem?

Napisano

Jak dla mnie super. Co do okablowania to mozna zrobic ale raczej takie jako-tako bo nikt nie jest w stanie zrobic wszystkich kabli. ale model fajny przydaloby sie do niego skleić jakąś naczepe. fura fajna pozdro

Napisano

Po tym co przeszedles w warsztacie, to efekt i tak jest bardzo zadowalajacy.

Co do skorki, to czesc moich modeli ma duzo gorsza niz Twoja.

Podziwiam wytrwalosc i powodzenia przy kolejnych projektach

Napisano

Podpowiedz proszę z czego na szybko wykonać końcówki przewodów ciśnieniowych domowym sposobem?

Najlepiej jakbys mial kawalek polistyrenu o ksztalcie hexagonalnym o przekroju 1,5mm, byloby idealnie, albo cokolwiek o takiej srednicy, wtedy wiercisz z jednej strony otwor tak, zeby wszedl tam przewod. Ja uzywam do tego celu wiertla o srednicy 0,8mm. Wkladasz przewod, dajesz troche super glue na igle, po wyschnieciu malujesz koncowke na szaro i przyklejasz do kabiny. Wtyczki po drugiej stronie (te do naczepy) robisz podobnym sposobem. Upewnij sie czy przewody od ciagnika do naczepy nie sa przypadkiem proste, bo z tego co pamietam to w amerykanskich ciezarowkach nie sa takie same jak w Europie (tzn. na ksztalt sprezyny).

Napisano

Sushi79

Ale mnie wystraszyłeś z tym wałem aż poszedłem do gabloty sprawdzić.

Wały są na miejscu i to nawet dwa, na zdjęciach się schowały ale uwierz mi na słowo że tam są.

Pozdrawiam i idę walczyć z kabelkami.

Napisano

Witaj kolego Sushi.

Zajżyj proszę do warsztatu na drugą stronę, tam jest kilka fotek na których widać oba wałki.

Wszelkiej pomyślności życzę na nowy rok.

Napisano
normalnie chyba musisz zmienic okuliste

A ty chyba forum, bo tutaj z takimi komentarzami to przyszlosci nie widze.

A fakt jest taki, ze o ile faktycznie w warsztacie wal napedowy widac, tak w galerii pod takim katem juz nie.