Tomek Mroczkowski Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Witam, model BRDM-2M96i z 9 Brygady Kawalerii Pancernej w Braniewie nie miał ogólnie ujrzeć światła "forumowego" ale jednak na prośbę kilku członków forum postanowiłem się nim podzielić. Powiem krótko bez rozpisywania się. Jest to mój pierwszy model w który mocno zaingerowałem. Nie jest idealny w żadnym calu, ale zawsze chciałem mieć przynajmniej coś M96i-podobnego. Teraz gdy wyszedł BRDM Trumpetera Dragona można śmiało na takie eksperymenty przeznaczać. Model budowało się przyjemnie, ale to chyba jeden z najdłużej budowanych modeli. Farb niestety nie powiem gdyż nie pamiętam. Kilka zdjęć moim leciwym już aparatem, czas na zmiane Pozdrawiam i wracam do budowy Wolfa Bijcie PS. Zapomniałem wizjery pomalować, ale to minuta roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Zaraz "bijcie"... Ale po "paluchach" na burcie powinieneś dostać! A w ogóle pewnie tyle go tworzyłeś, co ja BRDM-a z 2. Pułku Rozpoznawczego z Hrubieszowa (parę lat rozgrzebany i pewnie go teraz dokończę, bo skompletowałem wreszcie kalkomanie ). Niezła robota w kategorii "scratch"- stelaż na koło zapasowe, osłona reflektorów i świateł... Dużo modyfikacji, ale miejscami widać pewne niekonsekwencje... Ten wóz był malowany natryskiem z rozmytymi konturami kamuflażu...(https://sites.google.com/site/mrokomodels/walkaround/brdm-2m96i) Popracuj jeszcze nad "brezentem" okrywającym koło zapasowe i wyglądem kół jezdnych. No i można by było go ciekawiej washować i kurzyć... Generalnie: fajny temat i próba uchwycenia oryginału w zalewie modeli "z kolorówek" lub wręcz "sf"... A minusy... zawsze można ich uniknąć w następnych modelach Gratuluję! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi