Czesio Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 Witam Od dwóch dni walczę z tematem gałęzi z brzozy w 1:35. No za nic nie umiem tego zrobić. Ukręcam sobie fajne gałązki z drutu i schody zaczynają się jak trzeba zrobić liście. Mam liście (sypkie) z Polaka i próbuję je wykorzystać ale niezbyt mi to wychodzi. Najpierw próbowałem posmarować gałązki wikolem i posypać pociętym pędzlem coby zaimitować mniejsze gałązki i na to liście, wygląda strasznie. Potem próbowałem przyklejać dużo pociętych sznureczków bo w sumie brzózka ma takie cieniutkie gałązki z których wyrastają liście, znowu bez powodzenia... Chciałbym uzyskać taki efekt : Jakieś pomysły ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 Cześć, gałęzie możesz zrobić np z gałązek z żywopłotu,musiałbyś je wymoczyć w glicerynie następnie na gałązki z klejem posypać majeranek a po wyschnięciu pomalować ewentualnie aerkiem. Nic nie daje takiego efektu jak sama natura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 18 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2014 Gałązki to nie problem, problemem jest to że gałęzie brzozy są jakby "puszyste" a robiąc twoim sposobem otrzymujemy patyk obklejony liśćmi co wygląda fatalnie. A jak już pisałem listowie mam więc majeranek mi nie potrzebny, nie wiem tylko jak je dobrze wykorzystać by to fajnie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 To drzewko jest zrobione właśnie tak jak ci pisałem. Kwestia doboru materiału a nie byle badyli.Gałązki malujesz wikolem rozcieńczonym z wodą,jak wyschnie malujesz je farbami i robisz wash np burnt umber.Aby uniknąć za grubo liści na gałęziach psiknij klejem w sprayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi