HerrAdler Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Witam Chciałem przedstawić mój pierwszy model na tym forum, czekam na ewentualne sugestie. Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 (edytowane) Przykro mi, ale nie bardzo mi się podoba malowanie. Lepszy byłby bez tego kamo. Edytowane 29 Stycznia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 ale jakie kamo bazylms - ni to brudne ni to kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 No ja myślałem że to zimowe, tylko strasznie ubabrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Myślę jednak, że jest to kamo, jednakże zdjęcia są słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerrAdler Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2014 Tak kamo jest zimowe, chyba przesadziłem później z brudzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 no chyba tak, bo wygląda jakby stał pod gołebnikiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerrAdler Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2014 Racja nie ukrywam, wrzuce na jutro lepsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 no chyba tak, bo wygląda jakby stał pod gołebnikiem ;) Przesadzasz. Wydaje mi się, że to wina słabych zdjęć. Bywały i takie ufajdane. https://www.google.pl/search?q=winter+camo+tank&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=jsbqUtWJHImQhQeApYGoDg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=675#facrc=_&imgdii=_&imgrc=ncLNCOuQCvKwqM%253A%3Bq1nkUHVyhYy-9M%3Bhttp%253A%252F%252Fimg547.imageshack.us%252Fimg547%252F9527%252Fsu76.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Faaminis.myfastforum.org%252Findex.php%253Fcomponent%253Dcontent%2526topicid%253D12949%3B580%3B323 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 na pewno to nie wina zdjęc Mierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Przecież kamuflaż zimowy mógł być i był w większości kładziony byle jak, wapnem, które się zmywało. Zdjęcia są słabe. Dla porównania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Z tym kołkiem na błotniku to chyba lekko przesadziłeś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Generalnie chodzi mi o to że może i był kamo byle jak malowane w rzeczywistości. Problem polega na tym że tak jak jest zrobione na modelu powoduje zatracenie jego detali. W rzeczywistości byłoby to jak najlepsze, ale tutaj po prostu mi się nie widzi. Nie oznacza to żę autorowi brak umiejętności. Poczekam jednak na model bez zimowego kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daemonofpaindm7R Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Generalnie chodzi mi o to że może i był kamo byle jak malowane w rzeczywistości. Problem polega na tym że tak jak jest zrobione na modelu powoduje zatracenie jego detali. W rzeczywistości byłoby to jak najlepsze, ale tutaj po prostu mi się nie widzi. Nie oznacza to żę autorowi brak umiejętności. Poczekam jednak na model bez zimowego kamo. A czym jest modelarstwo redukcyjne, jak nie przelewaniem rzeczywistości na model? Generalnie masz rację. Podkreślenie detali ( wash, drybrush i temu podobne zabiegi) dałoby świetne efekty, ale i na to przyjdzie pora. Autorowi modelu, proponuję pokazanie w następnej kolejności modelu w standardowym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerrAdler Napisano 31 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2014 Dzięki za komentarze następny model będzie w standardowym malowaniu i o lepsze fotki też zadbam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Tylko nie zapomnij warsztatu wstawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi