Pawel90 Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 Witam, mam pytanie, czy te fordy jeździły w barwach naszej dywizji? Bo mam model firmy tamiya i nie wiem czy mogę go zrobić w barwach tej dywizji. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gumowy01 Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 Jakoś nie spotkałem się ze zdjęciem tego pojazdu na wschodzie otrzymanego w ramach pomocy Lend Lease Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel90 Posted February 11, 2014 Author Share Posted February 11, 2014 Tyle, że mi chodzi o 1. Polską Dywizję Pancerną, więc wschód w tym wypadku mnie nie interesuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek Cisłak Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 Raczej nie ma szans. Na wszystkich zdjęciach w roli ciągników FAT widać Morrisy. Natomiast jeśli koniecznie ma być w naszych barwach można zrobić pojazd z Karpackiego Pułku Artylerii Lekkiej. Zdjęcie od tyłu więc nie widać maski, a nie pamiętam czy są dobrze widoczne mosty co pozwoliłoby ustalić czy to Ford czy Chevrolet. Ale nawet jeśli to nie Ford to konieczne przeróbki nie są jakieś powalające. Witek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts