Pawel90 Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Witam, mam pytanie, czy te fordy jeździły w barwach naszej dywizji? Bo mam model firmy tamiya i nie wiem czy mogę go zrobić w barwach tej dywizji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Jakoś nie spotkałem się ze zdjęciem tego pojazdu na wschodzie otrzymanego w ramach pomocy Lend Lease Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 11 Lutego 2014 Autor Share Napisano 11 Lutego 2014 Tyle, że mi chodzi o 1. Polską Dywizję Pancerną, więc wschód w tym wypadku mnie nie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Cisłak Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Raczej nie ma szans. Na wszystkich zdjęciach w roli ciągników FAT widać Morrisy. Natomiast jeśli koniecznie ma być w naszych barwach można zrobić pojazd z Karpackiego Pułku Artylerii Lekkiej. Zdjęcie od tyłu więc nie widać maski, a nie pamiętam czy są dobrze widoczne mosty co pozwoliłoby ustalić czy to Ford czy Chevrolet. Ale nawet jeśli to nie Ford to konieczne przeróbki nie są jakieś powalające. Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi