Ostach Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Są tematy gdzie bardzo dokładnie roztrząsany jest ten problem. Poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Skleiłem już polskiego Kinetica i potem kupiłem dwie Hasegawy. Hase ma troszkę mniej detali ale ładniejsze, do tego delikatne linie podziałowe i spasowanie bardziej mnie przekonuje. Słabszy niż w Kineticu kokpit, wnęki, koła i dyszę i tak wymieniam na żywice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Ja hurtem sklejam D-modele z Kinetika. Składa się całkiem fajnie, choć formy mają już wyrobione. Duży plus dla kalek, bardzo ładnie się kładą. Minus - numery na pionowym stateczniku są w nieodpowiednim kolorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 31 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2014 dam przykład - mam Hase typowo polska za 200pln i taki sam Izraelczyk za 170pln , po co przeplacac??? dlatego szukam opini Izraelski rozumiem z Kinetica? Jak chcesz dużo uzbrojenia bierz Kinetica i dokup kalki. Jak chcesz dobrego spasowania to bierz Hase i dokup kalki i uzbrojenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Izraelski z Kinetika nie ma naszego zasobnika PANTERA i jeśli dobrze pamiętam wlot i dysza są nie od naszego silnika. Brakuje "kroplowej" anteny pod wlotem i na pionowych statecznikach obok spadaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 a jak to się ma do wyprasek, bo zauważam w in boxach ze wersje 2 osobowe w Hasie maja takie same wypraski - czy ktoś to potwierdzi? Tzn? Takie same w stosunku do czego? Polskie pudełko Hase ma wszystkie elementy które potrzebujesz - długi garb ze spadochronem, CFT, dodatkowe antenki itp. Jest jeszcze pudełko greckie z żywicznymi CFT i garbem oraz wersja F-16F ale tam masz inny ogon - bez spadochronu oraz może brakować małych detali - po inboxie nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 dam przykład - mam Hase typowo polska za 200pln i taki sam Izraelczyk za 170pln , po co przeplacac??? dlatego szukam opini nie matkiego samego izraelczyka jak nasze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Jeśli chodzi o Hasegawę to cały garb plastikowy jest do dupy, jest za wąski i za niski. Moim zdaniem Kinetic jest lepszą opcją. W Kineticu masz wszystko co potrzeba, Hasegawa jest "goła". J Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 31 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2014 Zrób C, fajniejszy jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi