Skocz do zawartości

F-16D Polska wersja

Ostach

Rekomendowane odpowiedzi

Skleiłem już polskiego Kinetica i potem kupiłem dwie Hasegawy. Hase ma troszkę mniej detali ale ładniejsze, do tego delikatne linie podziałowe i spasowanie bardziej mnie przekonuje. Słabszy niż w Kineticu kokpit, wnęki, koła i dyszę i tak wymieniam na żywice.

Ja hurtem sklejam D-modele z Kinetika.

Składa się całkiem fajnie, choć formy mają już wyrobione.

Duży plus dla kalek, bardzo ładnie się kładą.

Minus - numery na pionowym stateczniku są w nieodpowiednim kolorze.

dam przykład - mam Hase typowo polska za 200pln i taki sam Izraelczyk za 170pln , po co przeplacac??? dlatego szukam opini

Izraelski rozumiem z Kinetica? Jak chcesz dużo uzbrojenia bierz Kinetica i dokup kalki. Jak chcesz dobrego spasowania to bierz Hase i dokup kalki i uzbrojenie.

Izraelski z Kinetika nie ma naszego zasobnika PANTERA i jeśli dobrze pamiętam wlot i dysza są nie od naszego silnika. Brakuje "kroplowej" anteny pod wlotem i na pionowych statecznikach obok spadaka.

a jak to się ma do wyprasek, bo zauważam w in boxach ze wersje 2 osobowe w Hasie maja takie same wypraski - czy ktoś to potwierdzi?

Tzn? Takie same w stosunku do czego? Polskie pudełko Hase ma wszystkie elementy które potrzebujesz - długi garb ze spadochronem, CFT, dodatkowe antenki itp. Jest jeszcze pudełko greckie z żywicznymi CFT i garbem oraz wersja F-16F ale tam masz inny ogon - bez spadochronu oraz może brakować małych detali - po inboxie nie widzę.

dam przykład - mam Hase typowo polska za 200pln i taki sam Izraelczyk za 170pln , po co przeplacac??? dlatego szukam opini

nie matkiego samego izraelczyka jak nasze

Jeśli chodzi o Hasegawę to cały garb plastikowy jest do dupy, jest za wąski i za niski. Moim zdaniem Kinetic jest lepszą opcją. W Kineticu masz wszystko co potrzeba, Hasegawa jest "goła".

J

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.