Czesio Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Witam Konkurs na Pwmie się zaczął to i okazja by rozgrzebać nowe modele, ale jest motywacja by je w końcu pokończyć Z racji że głównymi bohaterami są samoloty umieszczam to w lotnictwie. Ogółem plan jest taki by ukazać scenkę przelotu uzbrojonej w torpedę Kate, (lub dwóch jak cierpliwości starczy) w asyście Zero nad taflą wody podczas uderzenia na Pearl Harbor. Samolot zostanie wykonany taką samą techniką jak Kingfisher do mojej Arizony, tzn. z pasków plastiku sklejam bloczki, i kilkugodzinne molestowanie papierami ściernymi. Potem detale z plastiku i wszystkiego co wpadnie w ręce. Kate ma około 4cm długości i jakieś 7 rozpiętości, więc kawał modelu Szklarnia wygląda lekko krzywo ale to wina perspektywy, każdy rząd poziomych poprzeczek jest odrobinę niżej niż poprzedni. Pierwsza warstwa Surfacera ujawniła doły i rowy, przed chwilą skończyłem szlifowanie szpachli, teraz wykańczanie kadłuba a potem zabieram się za silnik i usterzenie. Myślałem nad zakupem trumpetera w 1:350 i zrobieniem trochę większej dioramki, ale z tego co widzę są tylko amerykańskie samoloty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error.exe Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Ciekawy projekt którędy na ten PWM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 11 Lutego 2014 Autor Share Napisano 11 Lutego 2014 Tędy http://pwm.org.pl/viewforum.php?f=631 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi