Hukos1 Napisano 1 Października 2007 Share Napisano 1 Października 2007 Witam! Na samym początku chciałbym wszystkich kolegów modelarzy pozdrowić, ponieważ jest to mój pierwszy post i temat na tym forum. A teraz chciałbym przedstawić model japońskiego pojazdu opancerzonego SUMIDA Type 93 (późna) wersja na torach wyprodukowanego przez firmę ARMO. Jest to model żywiczny w skali 1/72. Długość modelu wynosi ok. 8 cm. Model został pomalowany farbami akrylowymi (ręcznie). Obecnie jestem na etapie robienia do niego podstawki. Chciałbym się zapoznać z opiniami kolegów o nim...zawsze się przecież można czego nowego nauczyć! Wiadomo że każdy człowiek widzi trochę inaczej. Jeszcze raz pozdrawiam... I model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 1 Października 2007 Share Napisano 1 Października 2007 Bardzo fajny. Tylko popracuj nad zadrapaniami ok? A tak to Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hukos1 Napisano 1 Października 2007 Autor Share Napisano 1 Października 2007 Bardzo fajny Dziękuję! Tylko popracuj nad zadrapaniami ok? A może coś bliżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 1 Października 2007 Share Napisano 1 Października 2007 Bardzo wielki plus za temat. Znudziło mi się co raz oglądać Niemców, Amerykanów i innych. Jeszcze raz wielkie brawo za temat. Mówiąc ręcznie pewnie miałeś na myśli malowanie pędzlem. I żebyś tego nie powiedział to trudno to odróżnić. Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam I.Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 1 Października 2007 Share Napisano 1 Października 2007 Tylko popracuj nad zadrapaniami ok? A może coś bliżej? Chodzi mi o to, że zadrapiania wyszły ci tak srednio, poprostu srebrne paski, a powinny być zrobione z ołówka albo czarnej farby przetartą metalizatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 1 Października 2007 Share Napisano 1 Października 2007 Plus za skalę Plus za temat No i plus za wykonanie, bo sprawia bardzo przyjemne wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hukos1 Napisano 2 Października 2007 Autor Share Napisano 2 Października 2007 Bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa! Jakub W. napisał: Chodzi mi o to, ¿e zadrapiania wysz³y ci tak srednio, poprostu srebrne paski, a powinny byæ zrobione z o³ówka albo czarnej farby przetart± metalizatorem Jeszcze nic straconego da się to naprawić! Dzięki za radę jak to zrobić!!! Imek46 napisał: Mówi±c rêcznie pewnie mia³e¶ na my¶li malowanie pêdzlem. I ¿eby¶ tego nie powiedzia³ to trudno to odró¿niæ Oczywiście, chodziło mi o malowanie pędzlem Pierwszy raz używałem akryli.... i jestem mile zaskoczony tymi farbami, że dają taki efekt - nawet jak na moje umiejętności. Są to farby wodorozcieńczalne-według mnie wielka zaleta-bardzo dobrze trzymaja się plastiku jak i np. żywicy. Poza tym nie wydzielają zapachu. A wygladają tak: Prawdę mówiąc ten model był przymiarką do czegoś większego nad czym obecnie pracuję... ale to jest temat do innego wątku i nie w tym dziale jeszcze przez całkiem długi czas Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 2 Października 2007 Share Napisano 2 Października 2007 Co to za firma te farby, bo mówiąc szczerze to pierwszy raz je widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hukos1 Napisano 2 Października 2007 Autor Share Napisano 2 Października 2007 Ja też wcześniej nie znałem tych farb, ale gdy je zobaczyłem postanowiłem spróbować, co to jest. Znalazłem coś na ich temat w intenecie pod linkiem www.havo.com. Są konfekcjonowane w pojemnikach po 80 ml. W Krakowie taki pojemnik kosztuje 9,99 zł. Farby te występują w różnych odmianach: akrylowe, metalowe, fluoroscencyjne itd., a nawet magnetyczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi