Tenggeri Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 Cześć wszystkim. W tym wątku będę prowadził moje warsztaty. Jako że robię kilka pojazdów na raz nie będę zakładał osobnego wątku dla każdego pojazdu Wracam po krótkiej przerwie, ale to, że nie było mnie na forum nie znaczy, że nic nie robiłem. Ostatnimi czasy odstawiłem chwilowo II wojenną pancerkę i zabrałem się za coś współczesnego, tak z czystej ciekawości, a nóż mi się spodoba. Modele robione prosto z pudełka. Pierwszy na warsztat poszedł zestaw Italeri 263, czyli LAV-25 TUA. Na tą chwilę model stoi zapodkładowany i czeka na malowanie: Wygląda to tak: Kolejny zestaw to Tamiya 35162, czyli Marder 1A2. Ciekawy pojazd, sklejało go się dosyć dobrze. Następny wynalazek, którym się zająłem to Raketenjagdpanzer Leopard z zestawu Revella. Model będzie w 3- kolorowym kamo, na tą chwilę dostał już pierwszy kolor. Nad tym modelem będę kontynuował prace w pierwszej kolejności. Oczywiście odpowiednio się wyposażyłem do pracy nad tymi modelami. Zakupiłem takie 2 zestawy, które przetestuję przy okazji prac nad tymi pojazdami: Przy dobrych wiatrach na dniach skończę kłaść kamo na Leopardzie, jak się uda będzie aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 19 Lutego 2014 Autor Share Napisano 19 Lutego 2014 Cześć wszystkim.W tym wątku będę prowadził moje warsztaty. Jako że robię kilka pojazdów na raz nie będę zakładał osobnego wątku dla każdego pojazdu Wracam po krótkiej przerwie, ale to, że nie było mnie na forum nie znaczy, że nic nie robiłem. Ostatnimi czasy odstawiłem chwilowo II wojenną pancerkę i zabrałem się za coś współczesnego, tak z czystej ciekawości, a nóż mi się spodoba. Modele robione prosto z pudełka. Pierwszy na warsztat poszedł zestaw Italeri 263, czyli LAV-25 TUA. Na tą chwilę model stoi zapodkładowany i czeka na malowanie: Wygląda to tak: Kolejny zestaw to Tamiya 35162, czyli Marder 1A2. Ciekawy pojazd, sklejało go się dosyć dobrze. Następny wynalazek, którym się zająłem to Raketenjagdpanzer Leopard z zestawu Revella. Model będzie w 3- kolorowym kamo, na tą chwilę dostał już pierwszy kolor. Nad tym modelem będę kontynuował prace w pierwszej kolejności. Oczywiście odpowiednio się wyposażyłem do pracy nad tymi modelami. Zakupiłem takie 2 zestawy, które przetestuję przy okazji prac nad tymi pojazdami: Przy dobrych wiatrach na dniach skończę kłaść kamo na Leopardzie, jak się uda będzie aktualizacja PS. Zastanawiam się jak kłaść kamo, maskować czy malować z ręki, co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 ja maluje z ręki potem kładę filtr i jest ok ale najlepiej poćwicz na jakimś złomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 7 Marca 2014 Autor Share Napisano 7 Marca 2014 Trochę popracowałem nad modelami. LAV dostał malowanie bazowe, delikatna modulacja piaskowego i zielone plamy. Na tą chwilę wygląda to jasno, ale po dalszych zabiegach kolor powinien być ok. Leopard już pomalowany, nałożone klaki i wash. Swoją drogą kalki zestawowe są słabej jakości, pomimo użycia płynów Microscale słabo siadły. Teraz czas na rainsy i inne zabiegi. Zastanawiam się czy robić jakieś obicia czy nie, zawsze ciekawiej by model wyglądał, jednak oglądając fotki tych pojazdów nie zauważyłem nigdzie żadnych obić, były to raczej zadbane pojazdy, więc temat obić jeszcze muszę przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi