Jakub W. Napisano 3 Października 2007 Share Napisano 3 Października 2007 Moglibyscie mi podpowiedzieć jak zrobić ładne i realistyczne liscie w miare prosto i tanio - bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Października 2007 Super Moderator Share Napisano 3 Października 2007 Jest taka roślina która rośnie prawie wszędzie w polsce i jej nasiona mają kształt liści klonu. Zapomniałem jaka to jest roślina ale poszukam. Wiem że na jakimś forum widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Października 2007 Share Napisano 3 Października 2007 Gdzieś kiedyś widziałem metodę, że bierzesz aluminiową rurkę (o w miarę cienkiej ściance), jej koniec objeżdżasz pilnikiem, żeby ścianki zrobiły sie jeszcze cieńsze (coś ale "nożyk") i potem doginasz tą rurkę do środka przekroju, uzyskując wymagany kształt liścia. A materiał z którego wycinamy ... hmm ... chyba świeży albo suszony liść by pasował Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 4 Października 2007 Share Napisano 4 Października 2007 o liściach jest w temacie "jak zrobić drzewa na makietę" - polecam Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 4 Października 2007 Share Napisano 4 Października 2007 Witam! A może coś takiego http://www.modellversium.de/tipps/artikel.php?id=28 zrobione z nasion brzozy. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Października 2007 Super Moderator Share Napisano 4 Października 2007 Witam!A może coś takiego http://www.modellversium.de/tipps/artikel.php?id=28 zrobione z nasion brzozy. pzdr Właśnie o te nasiona mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 4 Października 2007 Share Napisano 4 Października 2007 Właśnie o te nasiona mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Października 2007 Share Napisano 4 Października 2007 Najlepsza jest wyprofilowana rurka do wycinania wzorów z prawdziwych liści np. klonu, dębu lub kasztana..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 6 Października 2007 Autor Share Napisano 6 Października 2007 No to chciałbym zadać jeszcze jedno pytanie, jak zrobić drzewo o naprawde GRUBYM pniu przez duże G, i przy okazji krótkim pniu. za pomoc dziękuję . Np takie coś: Albo jak na tym rysunku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubid Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 wracając jeszcze na chwilke do tematu liści to znalazłem coś takiego http://www.jadarhobby.waw.pl/plus-model-liscie-brzozy-p-14339.html to przykład bo z tego co widze maja więcej gatunków liści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi