adi_td1 Posted March 3, 2014 Share Posted March 3, 2014 Witam, nie dawno pokazałem model Dafa, teraz rozpocząłem pracę nad naczepą do niego. naczepa będzie ze znanego modelu Italeri, w miarę moich umiejętności-możliwości zbliżona do oryginału... Jak Ktoś coś to będę wdzięczny za uwagi i pomoc Naczepa Italki wszystkim znana Gotowy już na 98% agregat... Sklejone panele z porobionymi liniami podziału jak w oryginalnych chłodniach... Rama po "szlifierce" Kalki, na resztę czekam... Zmienione będą felgi ale błotniki jak w zestawie. Lampki od Timber trailer Sorki za jakość zdjęć ale mam kiepski aparat... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeka6 Posted March 3, 2014 Share Posted March 3, 2014 Te tylne lampy chyba nie sa dobrym pomyslem. Nie dasz rady dostac w przezroczystym plastiku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RapToWny Posted March 3, 2014 Share Posted March 3, 2014 Dobrze, że pracujesz nad detalami, jak chociażby linie i felgi. Powodzenia w budowie!. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi_td1 Posted March 3, 2014 Author Share Posted March 3, 2014 Te tylne lampy chyba nie sa dobrym pomyslem. Nie dasz rady dostac w przezroczystym plastiku? Właśnie zastanawiałem się czy można by np. zrobić formę w silikonie i czyś zalać tylko nie bardzo wiem czym... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeka6 Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Mozna uzyc "Clear Fix" do zrobienia takich kloszy, ale nie pomoge Ci w kwestii robienia formy, nie mam doswiadczenia w tym. Akcesoria Italeri maja dwa rodzaje przezroczystych kloszy, ale jak by ci te nie pasowaly, to sprawdz jeszcze www.modelmakershop, albo A&N Models, wiem ze gdzies widzialem takiego samego ksztaltu lampy jakie Ty masz na zdjeciu odlane w przezroczystym acetacie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi_td1 Posted March 8, 2014 Author Share Posted March 8, 2014 W ramach choroby znalazłem trochę czasu... pół dnia obklejania na 10 sekund malowania a efekt i tak średni... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeka6 Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Dlatego niewielu uzywa tych drzwi od Italeri, lepiej jest samemu wszystko zrobic z polistyrenu, zawiasy osobno, rurki, uszczelki.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi_td1 Posted March 30, 2014 Author Share Posted March 30, 2014 Tyle zrobiłem przez całą niedzielę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeka6 Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Ladnie Ci wyszly te drzwi, biorac pod uwage te wszystkie odlewy i cale maskowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi_td1 Posted April 10, 2014 Author Share Posted April 10, 2014 Kolejna wyrwana wolna chwila Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts