adi_td1 Napisano 3 Marca 2014 Share Napisano 3 Marca 2014 Witam, nie dawno pokazałem model Dafa, teraz rozpocząłem pracę nad naczepą do niego. naczepa będzie ze znanego modelu Italeri, w miarę moich umiejętności-możliwości zbliżona do oryginału... Jak Ktoś coś to będę wdzięczny za uwagi i pomoc Naczepa Italki wszystkim znana Gotowy już na 98% agregat... Sklejone panele z porobionymi liniami podziału jak w oryginalnych chłodniach... Rama po "szlifierce" Kalki, na resztę czekam... Zmienione będą felgi ale błotniki jak w zestawie. Lampki od Timber trailer Sorki za jakość zdjęć ale mam kiepski aparat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 3 Marca 2014 Share Napisano 3 Marca 2014 Te tylne lampy chyba nie sa dobrym pomyslem. Nie dasz rady dostac w przezroczystym plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 3 Marca 2014 Share Napisano 3 Marca 2014 Dobrze, że pracujesz nad detalami, jak chociażby linie i felgi. Powodzenia w budowie!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 3 Marca 2014 Autor Share Napisano 3 Marca 2014 Te tylne lampy chyba nie sa dobrym pomyslem. Nie dasz rady dostac w przezroczystym plastiku? Właśnie zastanawiałem się czy można by np. zrobić formę w silikonie i czyś zalać tylko nie bardzo wiem czym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Mozna uzyc "Clear Fix" do zrobienia takich kloszy, ale nie pomoge Ci w kwestii robienia formy, nie mam doswiadczenia w tym. Akcesoria Italeri maja dwa rodzaje przezroczystych kloszy, ale jak by ci te nie pasowaly, to sprawdz jeszcze www.modelmakershop, albo A&N Models, wiem ze gdzies widzialem takiego samego ksztaltu lampy jakie Ty masz na zdjeciu odlane w przezroczystym acetacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 8 Marca 2014 Autor Share Napisano 8 Marca 2014 W ramach choroby znalazłem trochę czasu... pół dnia obklejania na 10 sekund malowania a efekt i tak średni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Dlatego niewielu uzywa tych drzwi od Italeri, lepiej jest samemu wszystko zrobic z polistyrenu, zawiasy osobno, rurki, uszczelki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 30 Marca 2014 Autor Share Napisano 30 Marca 2014 Tyle zrobiłem przez całą niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Ladnie Ci wyszly te drzwi, biorac pod uwage te wszystkie odlewy i cale maskowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Kolejna wyrwana wolna chwila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi