fishu199 Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Witam! Jestem nowy na forum. Niedawno też zacząłem przygodę z modelarstwem. Jest to mój drugi model pojazdu i 6 w ogóle. Tym razem bez otwartego warsztatu tylko fotki z budowy, ale myślę, że już nie długo ruszy normalna produkcja (Hobby Boss M706) 1) Pudełko. 2) 3) Jest to mój pierwszy kontakt z blaszkami, ale udało mi się z nimi uporać. Myślę, że drobny trening poprawi jakość zagięć itp. w następnych modelach (od czegoś trzeba zacząć). 4) 5) 6) Przymiarka przed malowaniem. 7) Na części pierwsze. 8) 9) 10) 11) Blaszki są super! 12) Jest bałagan, no ale geniusze panują nad chaosem. 13) 14) 15) Teraz mały wash... 16) I efekty. 17) Na koniec kalki, 18) I gotowe. Zapraszam do galerii: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=42521 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Jedyna chyba rzecz, nad którą powinieneś popracować, to porządne szlifowanie elementów przed montażem. Widać to zwłaszcza na zdjęciu niepomalowanego kanistra i na podstawach anten wbitych w plastelinę. Coś się wydarzyło też z przednią tablicą rejestracyjną. Ogólnie - bardzo dobra robota Możesz napisać, jak pomalowałeś trzonki narzędzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fishu199 Napisano 4 Marca 2014 Autor Share Napisano 4 Marca 2014 Z tymi nieoszlifowanymi łączeniami to moja wina Co do całego przedniego zderzaka to zacząłem go malować pędzlem i były problemy z kryciem białego, co w ostateczności przełożyło się na ilość warstw i taki efekt. Zacząłem też w ten sposób malować prawy bok, ale efekty były tragiczne. Rozwiązanie: kupno aerografu i budowa "lodówkowca" Co do narzędzi szukałem jakiegoś poradnika jak malować słoje drewna albo coś co by je przypominało, ale jedynie znalazłem szablony fototrawione pod areo. Poeksperymentowałem z farbkami olejnymi, ale ostatecznie zostały akryle. Ciemniejszy Revell pod spód, (rozprowadzałem go wzdłuż trzonka falistym ruchem dla nadania tekstury), i jaśniejsza Pactra lekko wklepana na całej długości. Myślę, że jakoś wyszło. Mam jeszcze pytanie czy macie godną polecenia białą farbę, co by się ładnie kładła pędzel/aero no i nie żółkła (akryl Revella ma z tym problem)?? A tutaj sprzęcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi