Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam koledzy

W planach miałem coś z innej beczki, mianowicie Toyota Supra lecz postanowiłem powalczyć troszkę z lotniczym maleństwem, no i dawno nie prowadziłem warsztatu wiec:

Na ogień idzie F-18D revella w zabujczej skali 1:144

Mile widziana pomoc komentarze oraz krytyka

Przedstawiam postęp moich prac:

W pierwszej kolejności postanowiłem troszkę popsuć

f486eb5d6f9a6f19m.jpg

następnym etapem było dopracowanie, że tak powiem łączenia skrzydeł

c2592537e9c53f84m.jpg

a na chwile obecną postanowiłem, choć troszkę upodobnić dziwne kawałki plastiku do fotela, niestety brakło mi na dziś cierpliwości, i szczerze mówiąc pomysłu

449d9ac2aef09d1cm.jpg

przepraszam za jakość zdjęć ale na chwile obecną posiadam tylko telefon

aha i nie powiem by odrobina zainteresowania mi przeszkadzała czy coś w tym stylu :P

Napisano

Widać, że wyczyny Sebastiana i Woita przyczyniają się do popularności skali 144 .

Popatrzymy.

Mechanizm składania skrzydeł w zasadzie w każdym przypadku jest skomplikowany i wymusza odwzorowanie wielu detali - wskazane jest aby zrobić to dobrze lub wcale - rozwiązania pośrednie będą psuły wygląd modelu. Oczywiście zakładam, że pokazane szczegóły nie są ostateczne oraz, że wzorujesz się na stosownych materiałach co do oryginału.

Pozdrawiam

Napisano
Widać, że wyczyny Sebastiana i Woita przyczyniają się do popularności skali 144 .

Popatrzymy.

Można powiedzieć, że ci koledzy zmotywowali mnie do większej zabawy.

Mam już za sobą parę modeli w 144

ab95435a731f15bbm.jpg

Mechanizm składania skrzydeł w zasadzie w każdym przypadku jest skomplikowany i wymusza odwzorowanie wielu detali - wskazane jest aby zrobić to dobrze lub wcale - rozwiązania pośrednie będą psuły wygląd modelu. Oczywiście zakładam, że pokazane szczegóły nie są ostateczne oraz, że wzorujesz się na stosownych materiałach co do oryginału.

Pozdrawiam

Wiele detali w tej skali to jest pojęcie względne, a moim zamierzeniem jest, by choć trochę przypominało oryginał.

Oczywiście to nie koniec a najbardziej wzoruje się na tym zdjęcu

http://i.imgur.com/o5HcMRi.jpg