Mazi Napisano 6 Października 2007 Napisano 6 Października 2007 Witam wszystkich jestem nowy na forum. Modelarstwem zajmóje się już "trochę lat". Ostatnio interesują mnie pływadła, i mam w związku z tym pytanie: Jakiej farby użyć do"Wichra", wg instrukcji 175 H, ale jej już nie produkują. Kończę ten okręcik. Fotki robione na szybkiego!!!! POZDRAWIAM Cytuj
Mazi Napisano 6 Października 2007 Autor Napisano 6 Października 2007 Witam wszystkich jestem nowy na forum. Modelarstwem zajmuje się już "trochę lat". Ostatnio interesują mnie pływadła i mam w związku z tym pytanie: Jakiej farby użyć do"Wichra", wg instrukcji 175 H, ale jej już nie produkują. Kończę ten okręcik. Fotki robione na szybkiego!!!! POZDRAWIAM Dzięki. Dołączyłem, jak skończę podeślę nowe. Cytuj
perdidos Napisano 6 Października 2007 Napisano 6 Października 2007 Widze, że w końcu, mamy kolejnego kolegę do klubu ,,Wicher i Burza 1/400,, Bardzo mnie to cieszy I z utęsknieniem czekam na więcej szczegółów. Cytuj
Mazi Napisano 6 Października 2007 Autor Napisano 6 Października 2007 Wicher bez dodatków, ale kolejny to napewno już z relingiem. Niekoniecznie polonus, prawdopodobnie HMS Montgomery (już nabyłem), no i panowie czapki z głów. A może tak by poprawili stare? Cytuj
perdidos Napisano 6 Października 2007 Napisano 6 Października 2007 Nie rezygnuj z dodatków. Na pewno następny Wicher będzie lepszy, ale masz szanse również ten model ,,odpicować,, i wcale do tego nie potrzeba zestawu blach za 89 zl. Sam kiedyś robiłem ten model (tyle ze była to burza wz 1940, wiec drobne zmiany), i powiem ci ze po dodaniu głupich relingiow na pomoście (te wokół WKM-ów oraz na pomoście sygnalisty były ,,obłożone,, płótnem wiec można na ich miejsce przykleić zwykły cienki karton w odpowiednim kolorze), wygląd modelu bardzo sie poprawia. W tym zestawie jest jeszcze kilka takich miejsc, chociaż w burzy wz 1944 jest ich dożo więcej. Pozdrawiam Cytuj
Mazi Napisano 6 Października 2007 Autor Napisano 6 Października 2007 No pięknie tyle tylko że ja niemam żadnch większych planów z tym modelem, to taki trening. A poza tym w pływadłach to ignorant jestem. Cytuj
Jędrek Napisano 6 Października 2007 Napisano 6 Października 2007 No pięknie tyle tylko że ja niemam żadnch większych planów z tym modelem, to taki trening. dobrze Tobie perdidos radzi, a skoro to trening to możesz od razu potrenować więcej rzeczy zamiast tekturki polecam na relingi kalkę techniczną, jest bardzo dobra do takich zastosowań odetnij/spiłuj te z plastiku a w ich miejsce przyklej paski z kalki technicznej, zobaczysz o ile poprawi się wygląd modelu Jędrek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi