Krzysztof Salwiczek Napisano 7 Października 2007 Share Napisano 7 Października 2007 Witam, Chciałem spytać doświadczonych kolegów jakich narzędzi używacie do gięcia drobnych elementów fototrawionych. Mam na myśli elementy typu uchwyty pod narzędzia (łopaty, kilofy itp.) oraz inne podobnej wielkości. Zdaję sobie sprawę, że jest to głównie kwestia wprawy, ale jak można sobie na początku pomóc? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Października 2007 Share Napisano 7 Października 2007 Ja wyginał blaszki na wszytkich co mam w sasięgu ręki zaczynając od ołówka kredki pędzla kończąc na rancie mojego biurka oczywiście możesz kupić specjalną giętarke z Tamiyi ale to jest potężny wydatek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 7 Października 2007 Share Napisano 7 Października 2007 Klocki lego, pęsety, nożyki, imadełko - to do prostych gięć. Do owali - igły lekarskie, pędzle i inne walcowate przedmioty. Generalnie przy pomocy tych narzędzi można wygiąć prawie wszystko - kwestia wprawy i cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 7 Października 2007 Autor Share Napisano 7 Października 2007 Właśnie ta wprawa, hehe... Ale właśnie przed chwilką udało mi się jako tako powyginać i poskładać do kupy klamrę na zawiasach mocującą łom do modelu Panzer IV A.C składającą się z trzech części. Zjąło mi to około godziny i trzy razy szukałem na stole części, na szczęście nie wystrzeliły z pensety na pokój, bo byłoby po zawodach. Do tej pory unikałem modeli z dużą ilości elementów fototrawionych aż skusiłem się na tego Panzer IV z Dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi