sushi79 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Witam. Ledwie co skończyłem jeden model, a zęby się nie nudzić czas zacząć drugi. Tym razem także będzie to Scania r620 w konfiguracji 6x2. Postanowiłem że model ten zacznę od zrobienia w całości od nowa ramy ...aby nie była rama rozcinana i łączona..taki to zabieg robię po raz pierwszy i mam nadzieje że będzie wszystko ok... Model będę chciał zrobić coś na styl show trucka. oto model jako baza o to rama...i sprasowywanie czy wszystko jest ok.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 No prosze! Ledwo oderwalem oczy od Twojej zielonej Scanii, a tu kolejna sie buduje. Brawo za wykonanie ramy, tak wlasnie mysle, ze to jest najbardziej sensowne rozwiazanie, poniewaz te dwie polowki ramy z Italeri sa nieco rozne od siebie, przez co model po skonczeniu czesto wychodzi "skrecony", pomimo usilnych prob skorygowania bledu, no i nie wspomne o otworach na tylne zawieszenie kabiny, ktore sa az o dwa milimetry za daleko. Bede obserwowal Twoj warsztat, bo widze, ze szykuje sie kolejny dobry model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpatryk99 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 tamten model byl bombowy xD ten pewnie bedzie jeszcze lepszy Tez będę obserwował twój temat bo zapowiada sie ciekawie. Takie pytanko masz moze już jakąś sugestię co do wzoru tego modelu ? Pozdrawiam fpatryk99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Rama robiona od podstaw- niezłe wyzwanie. Życzę powodzenia w budowie. Wiesz już może czy wpadnie jakaś fajna grafika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 28 Marca 2014 Autor Share Napisano 28 Marca 2014 Witam. Panowie fpatryk99 i RapToWny plan w głowie już dawno miałem jak ma to wyglądać..czy będzie grafika.. hmm nie jestem mistrzem w malowaniu aero ale mam inny plan ,aby namalować sobie ją na kartce a następnie przenieść na kalkę i na model.. teraz pokarze co dziś zdziałałem...pracowałem nad udoskonaleniem mostu..tak to wyszło pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Powiem tylko tyle. Zazdroszczę wam tego że macie czas na robienie modeli. Mam dwa zaczęte i około 10 w szafie które czekają na swoją kolej. Nie mam kiedy tego robić, a chętnie bym sobie posklejał. Tu widzę szykuje się gruby projekt. Zielony mnie poskładał. Tu pewnie też będę przecierał oczy ze zdumienia. Życzę więc powodzenia, ja sobie popatrzę bo na tą chwilę tylko to mi pozostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Powiem tylko tyle. Zazdroszczę wam tego że macie czas na robienie modeli.Mam dwa zaczęte i około 10 w szafie które czekają na swoją kolej. Nie mam kiedy tego robić, a chętnie bym sobie posklejał...... Znam ten bol Kadzior, tez mam wiele projektow w planach i tez dwa zaczete na biorku, ale czasu jak zwykle brak :( . Jak zasiadam zeby zrobic cokolwiek, to sie szybko okazuje, ze minely dwie godziny, a zaledwie dwie male czesci zdazylem posklejac.... Sushi, os wyglada kozacko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpatryk99 Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 A ja znowu nie mam co sklejać tak mi się chce a nie ma co bo nie mam na razie za co kupić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 Pod tym względem to u mnie magazyn pełny. Ale jak i mi brakowało kasy a gdzieś tam był jakiś fajny model to pytałem się rodziców siostry czy żony czy nie chcą mi zrobić prezentu na urodziny np. Dostawałem zawsze prędzeji miałem co sklejac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam. Przez ostatni okres trochę działo ale tylko w ramie:)pokarze co udało mi się przez ten okres zrobić..a to nie wszystko:) pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 O żeszszszszsz ..... Super Mam proste pytanie: skąd bierzesz te wężyki ? To T2M ? Czy może z jakiegoś osprzętu medycznego ? Chyba, że to jest żyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Jest to żyłka wędkarska o różnej grubości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Witam. Kolejne zdjęcia z pracy..rama została pomalowane i doszły baki... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Sushi, nie moge sie napatrzec na to okablowanie i rame, a jeszcze pomalowane to juz wyglada na prawde kozacko . Jedna rzecz mi sie tu tylko nie podoba - mam wrazenie, ze zbiorniki na paliwo nie sa w "linii" patrzac z gory na rame. Kurde jakbys dal rade to skorygowac to nic dodac, nic ujac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskrobany Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Wow, kapitalnie to wygląda. Głębia koloru... kozacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2014 dzięki za uwagę już poprawione bo mnie tez to drażniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam. Czas trochę przypomnieć o sobie.. postanowiłem pomalować felgi zakupione w KFS ,czarny połysk i na to chrom alclad, po pomalowaniu czarnym nie widziałem tego co będzie po chromie ...a była tragedia..wszystkie syfki oraz niedokładności wyszły tak to wyglądało wiec nie załamując się postanowiłem wykorzysta zapas felg i sam to zrobiłem a wyszło to tak zrobiłem także tylny panel z oświetleniem oraz nadkola pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Fajna kalka nad napisem Scania. Gdzie można dostać takie cuda? Czy zostały ci z jakiegoś innego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2014 kadzior sam robię kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Możesz opisać w jaki sposób? Może być na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 7 Maja 2014 Autor Share Napisano 7 Maja 2014 Witam. Widzę ze mój temat nie długo dotknie dna, wiec czas trochę przy pomieć o sobie... a wiec tak ,pomalowałem dolna cześć kabiny ,kabina została obniżona(dorobiony element-listwa która sprawi ze kabina jest niżej), zaszpachlowane miejsce na tablice rejestracyjna. zrobione boczne panele i ozdobione jeszcze będzie dorobiony mały panem pomieć nadkolami aby były na równi z bocznym panelem ...od razu moje ze KOŁA NIE SĄ NA STALE ,SĄ TYLKO NA POTRZEBĘ -ZDJĘCIA.. tak to wygląda.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 7 Maja 2014 Share Napisano 7 Maja 2014 Rozumiem, że felgi są do wymiany Dają tym chromem po oczach aż miło Cała reszta super . Jak zwykle zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 7 Maja 2014 Autor Share Napisano 7 Maja 2014 Dlaczego felgi mają być do wymiany? To ma być truck show wiec chrom ma dawać po oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 7 Maja 2014 Share Napisano 7 Maja 2014 Sorry Nie wiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 7 Maja 2014 Share Napisano 7 Maja 2014 Sushi, podoba mi sie ten styl, cos innego niz produkcja tasmowa szaro burych ciezarowek . Jestem ciekaw jak zrobisz kabine, a szczegolnie chodzi mi o to, czy cos bedziesz przerabial, tak jak to zrobiles ze zderzakiem. Piekna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi