awiatik Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Czas rozpocząć nowy warsztat. Modelik przyleciał dzisiaj w paczuszce i odrazu wędruje na warsztat. Nawet nie zawitał do szafy. Jak tylko pokazała się zapowiedź tego modelu to już wiedziałem że muszę go mieć, jak znam życie to pewnie jeszcze ze dwa sobie zakupię. A prawie równo rok temu się zarzekałem że kończę z plastykami. No cóż szafa się ponownie zapełnia. Ale czas wracać do tematu. Mała prezentacja tego co w pudełku muszę przyznać że na żywo robi podobne wrażenie jak na zdjęciach z zapowiedzi. Trochę szkoda że w pudełku jest tylko jedna wersja malowania. No to od jutra biorę się za klejenie. cdn.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2014 I po dłuższej przerwie witam ponownie. Z założenia miał to być prosty i szybki warsztat, taki niemal weekendowy, a wyszło jak zawsze. Kokpit pomalowałem: Humbrolem H-78 i H-89, dorobiłem coś co ma imitować pasy i całość już sklejona cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 15 Kwietnia 2014 Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Bardzo ładny samolot który z kilku względów przypomina konstrukcje RWD i dlatego będę zaglądał do Twojego warsztatu, jeśli oczywiście pozwolisz. Czekam na "cdn..." , powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 13 Września 2014 Autor Share Napisano 13 Września 2014 Witam po bardzo długiej przerwie. Skoro już się pojawiłem to na pewno zbliża się jesień, bo wtedy mam więcej czasu na modelarstwo plastykowe. Także temat /ten jak i pozostałe/ nie umarł. Stan prac przy Tygrysiej Ćmie wygląda tak: koła i pion założone do zdjęcia, wszystko już jest przygotowane do pomalowania na żółto. p.s. Taki łatwy model, a tak długo się z nim bawię!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 15 Września 2014 Autor Share Napisano 15 Września 2014 Zabawy przy Tigerku ciąg dalszy. Żółty położony, szablony/maski do kamo czas ciąć. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Witam Do Cmy sa bardzo ladne blachy wydane przez firme MARABU z Czech. Bylo troche zamieszania zanim je zdobylem ale sie oplacila. Sa deski i pasy i sporo drobnicy a cena niewygorowana Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Zaczyna powoli wyglądać, a i cieszy powrót do tematu. Czy mógłbyś zmierzyć okapotowanie silnika od strony kadłuba, wysokość i szerokość, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 I powoli do przodu , ku końcowi tego maleństwa. Ćma zamaskowana przed nałożeniem ostatniego koloru: H-30, Ogłaszam koniec prac malarskich!! niech tylko ta farba porządnie wyschnie, to gdzieniegdzie lekko przybrudzę model pastelkami. p.s. jarek38 - wymiary poszły na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 26 Września 2014 Autor Share Napisano 26 Września 2014 W poście powyżej ogłosiłem koniec malowania, i się pospieszyłem z tym. Nie wiedzieć: czemu, zamieniłem układ plam na osłonie silnika. I była poprawka. Ale do rzeczy. Lakier pod kalki położony, i nadszedł czas na kalki. I kalki położone, teraz lakier na całość, linki sterowe, oszklenie i można całość składać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 26 Września 2014 Share Napisano 26 Września 2014 No fajne maleństwo! Dzięki za rozmiarówkę, oczywiście doszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 1 Października 2014 Autor Share Napisano 1 Października 2014 Warsztat z Mothem nie umarł, powoli wklejam linki sterowe i takie tam. I przy tym wszystkim- sobie przypomniałem o zaległych warsztatach. Czas najjjjjjjjjjjjjjjjj aby je zakończyć. a szczególnie tego Iszaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 29 Maja 2016 Autor Share Napisano 29 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi