Solo Napisano 4 Kwietnia 2014 Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Umyśliłem sobie, że skoro będę teraz robić F-100D, czyli jeden z najpaskudniejszych i najgroźniej wyglądających myśliwców z okresu zimnej wojny, to fajnie byłoby go wyposażyć w bombę atomową, szczególnie że zestawowe uzbrojenie w tym modelu nie jest jakoś specjalnie interesujące. Zacząłem więc rozglądać się z nuklearnym uzbrojeniem do maszyn NATO. Udało mi się znaleźć tylko następujące bomby, które był przeznaczone do przenoszenia przez maszyny F-100: Mk-28 B-61 i B-83: W związku z tym mam pytania: - czy są jeszcze na rynku dostępne inne modele takiego rodzaju uzbrojenia w skali 1:48 (Eduard ma fajną bombę, ale rosyjską, innych niestety nie znalazłem)? - czy montując takie uzbrojenie w modelu, powinienem uwzględnić jakieś realia techniczne, typu specjalny pylon lub coś w tym typie? Czy wystarczy po prostu kupić taką bombę, pomalować i zamontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi