Paluchtomcio Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Pracuje nad leopardem 2 w polskim malowaniu. Wiadomo że kamuflaż na nim ma ostre przejścia. Jak taki efekt uzyskać korzystając z aerografu?(niby można malować cienką strużką farby ale nie jestem pewien czy mi to wyjdzie) Czy może czymś zamaskować? Ale czym i jak? Cytuj
Marak Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Pracuje nad leopardem 2 w polskim malowaniu. Wiadomo że kamuflaż na nim ma ostre przejścia. Jak taki efekt uzyskać korzystając z aerografu?(niby można malować cienką strużką farby ale nie jestem pewien czy mi to wyjdzie) Czy może czymś zamaskować? Ale czym i jak? Taśma maskująca Tamiya. Dostępna bez recepty w każdym sklepie modelarskim. Po zamaskowaniu krawędzi resztę zaklej dowolną taśmą malarską zostawiając odkryte tylko to co ma być malowane. Cytuj
Paluchtomcio Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Napisano 4 Kwietnia 2014 No tak też o tym myślałem. I mam nawe 2 taśmy tamiyi jedną bardzo szeroką drugą wąską. Tylko troche się boje jak te wszystkie zaokrąglenia, zawijasy i tak dalej, czy uda mi się tasmą to zamaskować. No ale spróbuje. Cytuj
Paluchtomcio Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Napisano 4 Kwietnia 2014 Fajnie ci wyszło tyle że ja robie 1/35. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi