Marudek Napisano 17 Października 2007 Share Napisano 17 Października 2007 Pasy i tylnia sciana w kolorze fotela? Moze to tapicerka? Ktos juz wczesniej wspomnial przeciez na jaki kolor malowane byly wnetrza samolotow RAFu. Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 A odtłuściłeś powierzchnię ?? To jest jeden z powodów przez które farba ci źle pokryła. Fotel powinien być w kolorze bakielitu( ale nie jestem pewien) . A wnętrze jak wiadomo interior grey-green czy po prostu RAF interior green ( Pactra ma taką farbę i inne firmy też ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 A odtłuściłeś powierzchnię A jak to się robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 (edytowane) Michał_86, jak wyjmiesz model z pudelka, na ramkach jest cienka warstwa tlustej substancji. Kiedy pracowalem w plastikach, przy niektorych pracach kazali spryskiwac matryce silikonem w sprayu. Farba nie przylgnie rownomiernie do tlustej powierzchni, dlatego przed klejeniem myje ramki w cieplej wodzie z plynem do mycia naczyn. Potem susze i zabieram sie do pracy. Z mojego dotychczasowego doswiadczenia wiem, ze najbardziej tluste sa ramki z miekkiego plastiku np. te z figorkami. Czasem do odtluszczenia drobnych elementow (ktore wczesniej obaracalem w tlustych paluchach) uzywam zmywacza do paznokci. Naprawde latwiej sie maluje i lepsze efekty daje tak przygotowana powierzchnia. Olej, Popraw prosze kolor wnetrza kabiny (zaglowek w tym samym kolorze co siedzenie) i sproboj pomalowac pasy. Malujac dokladniej - wylowisz wiecej szczegolow. Pozdro, Marudek Edytowane 18 Października 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 Marudek Dzięki, przyda mi się taka wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 Ciesze sie, ze moglem cos wyjasnic. Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 19 Października 2007 Share Napisano 19 Października 2007 No to nie jesteś sam , ja też teraz robie(zaczynam) Hurricane Mk.IIC Jak do zrobienia kabiny to ja mam leprzy efekt , ale I TAK będe MIAŁ GORSZY efekt PS.: O co chodzi w naklejeniu jakiejś taśmy na skrzydła Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej Napisano 21 Października 2007 Autor Share Napisano 21 Października 2007 siemka, sorrki za brak odp. ale nie miałem dostępu do mojego modelu . Fotel trafił do kreta ;) zajmę się jeszcze raz malowaniem tego fotela :] Macie może dokładne kolorowe fotki kokpitu? Chodzi mi o okablowanie, gdyż znalazłem kilka cienki drucików i może je jakoś wykorzystam :P:P:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Kokpit zielony (ciemno zielony) a kabelki czarne , potem może dodam foty. PS.: Chyba podobny do Spitfire Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej Napisano 23 Października 2007 Autor Share Napisano 23 Października 2007 może być 48 Revella? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 23 Października 2007 Share Napisano 23 Października 2007 Dokładnie nie wiem , ja użyłem H - 149 Matt Dark Green A to fotka hurrican'a : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 23 Października 2007 Share Napisano 23 Października 2007 Kolor kabiny samolotów RAF-u to Interior Grey-green lub po prostu RAF Interior green . Najlepszym odpowiednikiem jest farba Pactry albo Humbrol 78. Ale z tego ci mi wiadomo Pactra ma wiarygodniejszy odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi