Skinn3r Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Po ostatniej wizycie w jednej z Jednostek Wojskowych naszło mnie na stworzenie małej kolekcji "latadeł" używanych przez WP. Mimo, że lotnictwo to nie moja bajka, to na pierwszy ogień poszedł chyba najtrudniejszy projekt, czyli stworzenie Głuszca z 2 modeli Sokoła oraz żywic i blach (część produktów dopiero w zamówieniu) oraz elementów własnej roboty. Było kilka głosów mówiących "nie dasz rady" ale także wiele zachęcających do budowy, a moim zdaniem nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko trudne w zrealizowaniu, tak więc czas się wziąć do pracy Czy się uda, czy nie, wyjdzie w praniu. Dokładniej moim celem jest zbudowanie modelu Głuszca o numerze 0901, lecz dozbrojonego (w przeciwieństwie do jego stanu na poniższym zdjęciu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Było kilka głosów mówiących "nie dasz rady" Dobrze, że tylko kilka, bo nie da to się parasola w czterech literach rozłożyć Jestem bardzo ciekawy tego Twojego warsztatu, tym bardzie, że "Głuszec" też gdzieś tam w kolejce u mnie czeka. Więc będę tutaj na pewno często zaglądał. Działaj Eryk, bo bazę zdjęciową masz ogromną i to z pierwszej ręki A co do dodatków Twoich to pomyśl o blaszkach Parta do Sokoła, pewnie coś Ci się przyda i na pewno linie nitowania np. z HGW dla skali 1:72: http://www.jadarhobby.pl/hgw-721002-linie-nitowania-srebrne-172-p-32038.html (chyba, że wolisz sam je robić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Nie powiem, ambitnie samemu mnie to po głowie chodziło, ale uważam że jestem jeszcze "za krótki" więc popatrzę najpierw z boku cichutko i popodziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek74 Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 super temat, już nie mogę się doczekać dalszego ciągu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 ja równiez kibicuje tym bardziej, ze mierze sie z anakonda na podstawie papierowego gpmu.kupa roboty wiec motywacja sie przyda tym bardziej ze na półce czeka czeski sokolik z kompletem blach...trzymam kciuki i mam nadzieje na czeste aktualizacje.powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi