skala72 Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 Zdjęcia zawartości pudełka nr.10 z serii "Wrzesień 1939". W zestawie znajduje się klej, wykałaczka oraz kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtMac Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Model palce lizać, najbardziej podoba mi się mocowanie anteny, mało nie wyciąłem. Adam, kiedy będzie zestaw waloryzacyjny z konwersją?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 Soon, jest u odlewnika. Zestaw korygujący do WuZetki w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Tylko ten plastik jakiś dziwny...jeszcze nie wiem jaki w obrobce...trafila sie tez niewielka nadlewka przy wieży bodajże. A ogolnie jestem pod wrazeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 Plastik jest ok, co do obróbki ja nie mam zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 jeśli tak piszesz to sprawdzę jak tylko skończę Matildę ...Plastik na pewno wyglada mniej gumowato niz np Kfz.13 ,którego prawie skończyłem.Paskudny w obróbce był... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 Będzie ok, nie martw się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Tworzywo jest dobre, nie tak twarde jak w TKS i nie tak miękkie (niestety nie tak miękkie) jak w Wz 34 I (Wz 34 II ma już inne tworzywo, widać to na porównaniu choćby tutaj: http://portal.strategie.net.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1962:wrzesie-1939-nr-7-i-9-modele-wz-34-i-i-ii&catid=45:recenzje-modeli&Itemid=130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2014 jeśli tak piszesz to sprawdzę jak tylko skończę Matildę ...Plastik na pewno wyglada mniej gumowato niz np Kfz.13 ,którego prawie skończyłem.Paskudny w obróbce był... No i jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 na razie wykorzystałem tylko tłumik do powstańczego Hetzera bo silikon mi się skończył do "kserowania" jednak stwierdzam ,ze w obróbce to chyba na razie najlepszy surowiec w tej kolekcji. Miałeś rację póki co też chyba Panzera nie ruszę bo jakoś mam ochotę na polowanie na "Słonia" Italerki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2014 Hmm, a tłumika do Hetzera nie mogłeś zrobić sam? Konstrukcja prosta jak cep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 tak ...jasne....i ta siatka na nim jest super łatwa do zrobienia ja mam Italerke ,a nie UM`a.....brak jest trawionki Zresztą łatwiej jest to zrobić w drugą stronę czyli dorobic do Pz.kpfw bo jest mniej widoczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2014 tak ...jasne....i ta siatka na nim jest super łatwa do zrobienia ja mam Italerke ,a nie UM`a.....brak jest trawionki A po kiego ci Italka, jak masz fajne UeMy? Na ramkach masz wszystkie wersje kół i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Bo takiego kupiłem zanim pomyślałem o Chwacie na konkurs. zresztą jak dla mnie italerka też nie jest zła. Brakuje tylko starego typu jarzma i trawionek. Resztę mozna dorobić / przerobić. Poza tym to temat rzeka...po co italeri skoro jest Um.Po co um skoro jest academy, po co academy jak jest hasegawa itp itd. ps. jednak się złamałem i zacząłem bohatera tematu....bardzo fajny plastik.Dobry pod pilnik i papier. Taki bym chciał w reszcie serii.Bo fiat juz miał znowu ten miękki niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2014 Tak naprawdę, Hetzery z UeMa różnią się kalkami, część są do wszystkich wersji: wczesnej, późnej (średniej) i finalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi