Adrianowro Napisano 27 Maja 2014 Share Napisano 27 Maja 2014 Witam Więc najpierw oficjalnie. Model otrzymałem od Mirage w ramach akcji recenzji i oceny ich modeli, a że Łoś to fajne zwierze jest to wybrałem między innymi go. Modelik różni się zdecydowanie jakościowo od ostatnich modeli jakie miałem w reku tej firmy, z jednej strony na plus z drugiej nie zrozumiałe błędy ale o tym później...... Przejrzałem chyba wszystkie warsztaty na forach (brakuje mi tylko pracy niejakiego Macka Żywczyka) i wiem że sporo roboty przedemną Ale po ostatnim Bytomiu zazdrość mnie okrutna wzieła, na te wasze wypasione modele w porównaniu do moich puszkowo-butelkowych improwizacji, że muszę coś na przyszły rok ładnego zmajstrować ( i nie, dzieci mam już dwoje) W oczekiwaniu na akcesoria z Smodel wyszarpałem kadłub żeby obejrzeć i popasować. Jak widać przydały by się nity ( zaproponowane hgw) Ożebrowanie na wzór jednego z warsztatów do zrobienia na nowo. I się robi, choć nie będę w miejscach niewidocznych.... lca Nie wiem jak ugryźć przeróbkę gniazda górnego strzelca na prawidłowy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 15 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2014 Powoli bo na klej czekałem .... wiem że krzywo ale jeszcze spróbuje poprawić. Próba zrobienia poprawnej podłogi w kabinie pilota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Przy takich zamiarach detalowych, rzeczywiście dobrze byłoby wykonać skorupę staranniej. Sugeruję od linijki i taśmy rozrysować położenie wręg i podłużnic, przy klejeniu masz już linię. Co do kolejności najpierw przyklejam wręgi, potem podłużnice - ale zaczynam od centralnej, korygując na bieżąco "prostoliniowość" podłużnicy. Zdarzają się wyjątki w zakresie kolejności jesli np niektóre z podłużnic są szersze i masywniejsze od zwykłych. Każdy fragmencik podłużnicy jest na bieżąco docinany do miejsca przeznaczenia - klejenie na Extra Thin oraz w niektórych przypadkach na lakier bezbarwny. Jak mi wyszło możesz zobaczyć na warsztacie Su-20. A Twoje zmagania śledzę, bo Łoś zawsze wart uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi