Piotr_P Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Kolejny z listy trzech testowych modeli. W trakcie prac zostało działo 88mm ze Sd.Kfz.7 Równie klasyczy co Matilda czołg Churchill Mk.VII z zestawu Airfix. Kupiony z sentymentu po zakupionym w wieku 12-13 lat modelu tegoż czołgu.Sylwetka czołgu jest niesamowitym zestawieniem pomiędzy czołgami niemieckimi ,sowieckimi a,konstrukcjami Aliantów.Tak brzydki ,że aż piękny Z prac ,które dokonałem to głównie nawiercona lufa,reszta to zabiegi lakiernicze.Zacieki,pigment ...Zapomniałem dać washa więc detal niewyraźny trochę wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Jak na to co oferuje Airfix to wyszedł Ci bardzo ładnie Wash podkreśliłby trochę detale ale i bez niego nie jest źle. Gąsienice jak dla mnie trochę za srebrne. Gratuluję "pięknego brzydala" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Potwierdzam to co napisał -hivis-:jak na wiekowy Airfix jest ok. Co do gąsek-problemem jest ich malowanie - akryle się ich nie trzymają.Farba złazi płatami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2014 zawsze można gąski zwashować z dodatkiem pigmentu...może to jednak zrobię. Pierwotnie pomalowałem je Tamiya Mettalic Grey Co do Airfixowych gąsek...w Churchillu sa jeszcze oldsculowe plastikowe więc jeszcze cos można poprawić. W Matildzie są już niestety gumiaki ,tak samo w Sd.Kfz.7 z działem 88mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Ładny, choć wydaje mi się nieco za wysoki. Co do gąsienic to ostatnio znajomy brytyjczyk mi powiedział że Churchill miał je zrobione z aluminium. A to ciekawostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Powiedział by ktoś że stareńki Airfix bo jak go inaczej nazwać jak data jego narodzin jest starsza niż powiedzmy ok 90 % użytkowników tego forum nie nadaje się do niczego... ale dla czego, właśnie kolega Piotr udowodnił że się da i to z fajnym skutkiem. Moje gratulacje. Pisałeś że podchodzisz do Airfixów na zasadzie poligonu. No to jazda reinsy, brudzenie gąsek, pigmenty to tylko uatrakcyjni model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 wiele wycisnąłeś z tego zestawu pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi