Teppis Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 Witam, macie (haha ) przyjemność oglądać mój drugi cywilny model, Medicopter 117 w skali 1/32 ze "stajni" Revell. Wybrałem go, przez sentyment z dzieciństwa, kiedy oglądałem każdy odcinek serialu o załodze właśnie tego śmigłowca. Oglądał ktoś? Robiłem go około trzech tygodni, więc dość szybko. Malowany pędzlem, szpachle Revella. Zdjęcia robione aparatem Sony Alpha 550. To chyba tyle, zapraszam do zdjęć, i przede wszystkim komentowania, zwróćcie uwagę na moje błędy i mi je wypiszcie, jeżeli takie są, bo jak już wspomniałem, jest to mój drugi model i opinia bardziej doświadczonych kolegów będzie nieoceniona. PIERWSZE ZDJĘCIA ZROBIONE BEZ WYCIĄGARKI NASTĘPNE ZDJĘCIA JUŻ Z WYCIĄGARKĄ Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRUMCAJS Napisano 10 Czerwca 2014 Share Napisano 10 Czerwca 2014 Jak na drugi model wyszedł ci nieźle ;) Nie jestem mistrzem ale coś tam wiem moje uwagi to : -używaj taśmy maskującej przy malowaniu , a jak używasz do mocno dociskaj tak aby farba podczas malowania nie dostała się pod taśme -według mnie modele 1/32 nie nadają się pod pędzel bo są za duże i ciężko ci będzie pomalować tak aby nie było widać pędzlowania ;) proponuje zakupić aerograf lub zastanowić się nad inną skalą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teppis Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2014 Dzięki za radę, co do tej taśmy, już wiem że popełniłem błąd bo lekko wylazło. Aerograf dostanę na urodziny, cały czas zastanawiam się nad modelem, a co do skali, to teraz wejdę w bojówki (głównie samoloty) 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi