Skocz do zawartości

Medicopter 117 - Revell 1/32

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, macie (haha ) przyjemność oglądać mój drugi cywilny model, Medicopter 117 w skali 1/32 ze "stajni" Revell. Wybrałem go, przez sentyment z dzieciństwa, kiedy oglądałem każdy odcinek serialu o załodze właśnie tego śmigłowca. Oglądał ktoś? Robiłem go około trzech tygodni, więc dość szybko. Malowany pędzlem, szpachle Revella. Zdjęcia robione aparatem Sony Alpha 550. To chyba tyle, zapraszam do zdjęć, i przede wszystkim komentowania, zwróćcie uwagę na moje błędy i mi je wypiszcie, jeżeli takie są, bo jak już wspomniałem, jest to mój drugi model i opinia bardziej doświadczonych kolegów będzie nieoceniona.

PIERWSZE ZDJĘCIA ZROBIONE BEZ WYCIĄGARKI

_DSC6319_zps9e680c2b.jpg

_DSC6324_zps3cd2dcb1.jpg

_DSC6331_zpsb8a46119.jpg

_DSC6327_zps4bf6fdee.jpg

NASTĘPNE ZDJĘCIA JUŻ Z WYCIĄGARKĄ

_DSC6345_zpsa4394f9d.jpg

_DSC6343_zpsaf063bf8.jpg

_DSC6337_zpscd63f444.jpg

_DSC6341_zps9f79e829.jpg

_DSC6344_zps6b60ac0f.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

Jak na drugi model wyszedł ci nieźle ;)

Nie jestem mistrzem ale coś tam wiem moje uwagi to :

-używaj taśmy maskującej przy malowaniu , a jak używasz do mocno dociskaj tak aby farba podczas malowania nie dostała się pod taśme

-według mnie modele 1/32 nie nadają się pod pędzel bo są za duże i ciężko ci będzie pomalować tak aby nie było widać pędzlowania ;) proponuje zakupić aerograf lub zastanowić się nad inną skalą ;)

Napisano

Dzięki za radę, co do tej taśmy, już wiem że popełniłem błąd bo lekko wylazło. Aerograf dostanę na urodziny, cały czas zastanawiam się nad modelem, a co do skali, to teraz wejdę w bojówki (głównie samoloty) 1/48.