shakal84 Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Witam Po długim okresie czasu (~ 15 lat) :X wzieło mnie na powrót do dawnego hobby. Postanowiłem pochwalić sie efektami pracy. Odrazu piszę iż nie mam takiej wprawy jak wiekszośc tutejszych modelarzy, więc efekty mogą być rózne Nie mam też jakiś wyrafinowanych narzędzi, więc nie jedzcie po mnie za mocno hehe. Większośc szczegółów juz zdąrzyłem zrobić, więc nie jest to "warsztat" od początku" OK parę fotek... Co zauważyłem przy malowaniu pędzlem trzeba mieć jednak bardzo pewną rekę Niestety silnik krzywo wklejony :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Kurcze, fajnie A czy używasz taśmy maskującej? Rozumiem po efektach, że tak, chociaż opis sugeruje mi coś innego (trzecia opcja, że kuleje moje czytanie ze zrozumieniem ) A co to za prześwity i niedomalowania na siedzeniach/kanapie (czerwone ciapki)? O przybrudzeniu podwozia pamiętasz? Nie śmiem wytykać, więc zapewne będzie to robione później Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Model zapowiada się nieźle. Ale z wielkością fotek pojechałeś gruuuuubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 Bardzo sympatycznie "robiony" samochodzik Chyba niewiele zapomniałeś przez ten czas ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 15 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2014 Rabbit666 no nie stety nie używam taśmy maskującej, jeszcze sie nie dorobiłem :X więc wszystko od ręki malowane. Przeswity juz zlikwidowane, przy mocnym świtle dopiero było je widać. Przybrudzenie podwozia hmm muszę to ogarnąć dopiero. Nie wiem dlaczego ale farba 19 humbrola w sprayu nie równa sie fabie Revella 131 pomimo tego że są to zamienniki wg tabel :-/ revell jest bardziej pomarańczowy niż czerowny. O czym przekonałem sie chcąc pomalować komorę silnika pędzlem farbką revella. Cóż wiem przynajmniej że zamienniki róznią sie czasem mocno, i jak malować to tylko farbami jednego producenta. Parę foto z progresu.. przymiarka przedniego pasa tylnego :-/ wiem wiem tylne lampy koszmar chciałem zrobić "linie podziału" i sie rozmazały, niestety rozmazna farba nie chciała sie zmyć, przez chropowatą tylną cześć lamp. wklejony kokpit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ginger Napisano 17 Czerwca 2014 Share Napisano 17 Czerwca 2014 Golfik fajny ,ale mimo to przyczepie się do kilku rzeczy ,chociaż jestem likiem jeszcze ;) Ten czerwony wewnątrz(gała,pokrętła kratek) jak dla mnie za badzo sie świeci. Tylnia klapa nie spasowana z kloszami. A co mogę pochwalić i przy okazji podpytać jak to zrobiłeś ,to tapicerka siedzeń. Malowałeś te paski od ręki czy jak ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 18 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2014 Tapicerka siedzień to oczywiście... kalka ;) , co do tylnych lamp to faktycznie trochę skrzaniłem :-/ chyba najmniej udany detal jak mi wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2014 No i skończyłem :X wyszło jak wyszło. Cudów nie ma heh. Te ubrudzone wloty powietrza na masce nie były zamierzone :x ale niech juz tak zostanie. Noi przydałyby sie linie podziału blach dzwi tylnej klapy wlewu paliwa, ale narazie nie mam farby emaliowej, a markerem boję sie robić, w razie czego bezyną ekstrakcyjną marker do płyt CD dałoby sie zmyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Czerwone kable powinieneś poprawić. Dla mnie kojarzą się bardziej z maźnięciami Jacka Gmocha w jego prezentacjach w TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Czerwone kable powinieneś poprawić. Dla mnie kojarzą się bardziej z maźnięciami Jacka Gmocha w jego prezentacjach w TV. To nie kable tylko przewody paliwowe od wtrysku mechanicznego z którego kiedyś słynęło Audi i VW (dziadostwo swoją drogą) ale fakt trochę są za grube. Przewody wysokiego napięcia są z przodu silnika gdzie jest aparat (może warto je dorobić bo jest to bardzo proste a urozmaici komorę w Golfie) Ogólnie model mi się podoba, pokusiłbym się tylko o jakieś fajne koła i by było jeszcze ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2014 Wiem przewody za grube i krzywe trochę, przydałaby sie trzecia ręka z lupą z Allegro I koła faktycznie trochę nie wymiarowe i mało ciekawe, za małe Revell je zrobił. Dorobienie przewodów do aparatu zapłonowego to juz wyższa szkoła jazdy jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 3 Lipca 2014 Share Napisano 3 Lipca 2014 Przewody mogłeś zrobić z drucików lub żyłki czy czegoś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi