mysiek13 Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Witam "Choroszemu" pojawi się niedługo ciekawa konkurencja, ze zdjęć test-shotów widać jakby były to formy w nowej dla ACE technologii, dające znacznie lepsze odwzorowanie elementów, jak w "polskim" Boforsie http://www.acemodel.com.ua/ru/model/523 Wydaje mi się, że bez większych problemów możemy uzyskać kolejny model "polskiego września"... Chyba , że czegoś nie zauważyłem i lepiej obeznani Koledzy wyleją mi kubeł zimnej wody na głowę :( Pozdrawiam Michał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gumowy01 Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Detal wygląda bardzo fajnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted June 20, 2014 Share Posted June 20, 2014 Ja bym się cieszył, wreszcie dużo lepsze modele. Z tego co słyszałem, Alex zainwestował w nową "technologie". Co do konkurencji dla polskich resinów, to .. jeszcze trochę brakuje, ale nie wiele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioter Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 nie brakuje nic, nawet jest lepsza Schneiderka - ma konplet nitow, Choroszy jakies 30%. Znajac zycie i tok myslenia ACE to bedzie jeszcze wersja na DS-ach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted September 27, 2014 Share Posted September 27, 2014 http://www.acemodel.com.ua/en/model/522 Dzis pojawił sie na mailu newsletter z Ace o wdrożeniu do produkcji w/w działa. Pojawiło sie kilka nowych zdjęć. Moze się wypowiedzą nasi specjalisci czy da radę z tego zrobić nasze działo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mysiek13 Posted September 28, 2014 Author Share Posted September 28, 2014 Wstępnie porównując dane ze strony ACE z tom 27 Wielkiego Leksykonu Uzbrojenia Wrzesień 1939 wynika , że WP stosowało właśnie taka wersje tego działa ( czyli mod. z 1917)... Być może różnice będą w przodku lub detalach, ale o tym dowiemy się jak model dostaniemy w łapki zamierzam ze 2 sztuki nabyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 ja równiez zamierzam kupić jedną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mysiek13 Posted December 18, 2014 Author Share Posted December 18, 2014 właśnie razem z Diamondem IBG odebrałem Schneidera i wyjść nie mogę z zachwytu nad skokiem jakościowym Alexieja z ACE model jak normalny model a nie "szortran" )) detal ładny, wszystko wydaje się proste bez nadlewek, zwichrowań itd. itp. :0 Dla wszystkich którzy męczyli kiedyś "ejsa" był nawet taki Klub świat się zawali )) Oby więcej takich perełek z ukraińskiej stajni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawełg Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 Oby więcej takich perełek z ukraińskiej stajni Szkoda, że nasze MF nakłada wszelkie podatki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts