mysiek13 Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 Witam "Choroszemu" pojawi się niedługo ciekawa konkurencja, ze zdjęć test-shotów widać jakby były to formy w nowej dla ACE technologii, dające znacznie lepsze odwzorowanie elementów, jak w "polskim" Boforsie http://www.acemodel.com.ua/ru/model/523 Wydaje mi się, że bez większych problemów możemy uzyskać kolejny model "polskiego września"... Chyba , że czegoś nie zauważyłem i lepiej obeznani Koledzy wyleją mi kubeł zimnej wody na głowę :( Pozdrawiam Michał Cytuj
skala72 Napisano 20 Czerwca 2014 Napisano 20 Czerwca 2014 Ja bym się cieszył, wreszcie dużo lepsze modele. Z tego co słyszałem, Alex zainwestował w nową "technologie". Co do konkurencji dla polskich resinów, to .. jeszcze trochę brakuje, ale nie wiele. Cytuj
pioter Napisano 7 Lipca 2014 Napisano 7 Lipca 2014 nie brakuje nic, nawet jest lepsza Schneiderka - ma konplet nitow, Choroszy jakies 30%. Znajac zycie i tok myslenia ACE to bedzie jeszcze wersja na DS-ach. Cytuj
Piotr_P Napisano 27 Września 2014 Napisano 27 Września 2014 http://www.acemodel.com.ua/en/model/522 Dzis pojawił sie na mailu newsletter z Ace o wdrożeniu do produkcji w/w działa. Pojawiło sie kilka nowych zdjęć. Moze się wypowiedzą nasi specjalisci czy da radę z tego zrobić nasze działo? Cytuj
mysiek13 Napisano 28 Września 2014 Autor Napisano 28 Września 2014 Wstępnie porównując dane ze strony ACE z tom 27 Wielkiego Leksykonu Uzbrojenia Wrzesień 1939 wynika , że WP stosowało właśnie taka wersje tego działa ( czyli mod. z 1917)... Być może różnice będą w przodku lub detalach, ale o tym dowiemy się jak model dostaniemy w łapki zamierzam ze 2 sztuki nabyć Cytuj
mysiek13 Napisano 18 Grudnia 2014 Autor Napisano 18 Grudnia 2014 właśnie razem z Diamondem IBG odebrałem Schneidera i wyjść nie mogę z zachwytu nad skokiem jakościowym Alexieja z ACE model jak normalny model a nie "szortran" )) detal ładny, wszystko wydaje się proste bez nadlewek, zwichrowań itd. itp. :0 Dla wszystkich którzy męczyli kiedyś "ejsa" był nawet taki Klub świat się zawali )) Oby więcej takich perełek z ukraińskiej stajni Cytuj
pawełg Napisano 30 Grudnia 2014 Napisano 30 Grudnia 2014 Oby więcej takich perełek z ukraińskiej stajni Szkoda, że nasze MF nakłada wszelkie podatki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi