shakal84 Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 Siema Mam pytanko odnośnie tego samolotu firmy Airfix 03030 Junkers Ju-87B Stuka, chodzi mi o producenta farb, jakoś nie mogę dojść czyja to numeracja farb Humbrol czy Airfix, bo np na tej stronie podają Humbrola ==> http://www.airfix.com/aircraft/1-72-scale-military-aircraft/junkers-ju87-b-stuka-1-72.html zaś na tej ==> http://www.mojehobby.pl/products/Junkers-Ju-87B-Stuka.html no włąsnie ? czyja to numeracja na skanie instrukcji ? Airfix ma swoje farby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 od lat tylko humbrol w ich instrukcjach jest i zaleceniach... standardowa czarna 33 czy błękitna 65 i 91 ciemnazielona to szybka identyfikacja :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 15 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2014 OK dzieki za odp. Ciekawe bo w tym skanie instrukcji jest inne zestawienie i na stronie Airfixa też inne zestawienie farb. ALe fakt powtarza sie 33 65 91. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 jakiś czas temu skleiłem ten model - poniewaz jest to dość stara wypraska przysparza paru problemów aby ich uniknąć przejrzyj mój warsztat spotkasz w nim sporo rad bardziej doświadczonych modelarzy którzy pomogli mi się z nim uporać link tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 też go skleiłem naście lat temu.Już lepiej wspominam Matchboxa w wersji D3/G1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 20 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2014 Hm własnie miałem zamiar kupić ten model Sztukasa od Airfixa ale skoro mówicie że jest kiepski to .. jakiej firmy polecacie Junkers Ju-87 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 Italeri...chyba przepak Bilek...ewentualnie Academy można zakupić ale chyba wersję D/G zresztą wypraski mozesz pooglądać tutaj http://www.mojehobby.pl/szukaj.php?grupa_p=1&kateg=&search_available=0&search_keywords=ju-87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 W wersji B masz Revell i Italeri to te same elementy kalki inne za to Academy ma szczegółowszą kabinę i raczej tylko wersja G ale kalki do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRUMCAJS Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Ja właśnie 3 dni temu kupiłem Sztukasa w wersji B2 od Revella i mogę powiedzieć coś o nim : - brak kalek na tablice przyrządów -karabin strzelca jest kiepski najlepiej wymienić go na taki od innego zestwu lub chociaż dodać mu igłe zamiast lufy -ogólnie model jest ładnie odlany nie ma w nim nadlewek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi