zbigniew zaręba Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Witam znalazłem na regale wśród modeli stareńki model revela Fokker DR-1 w skali 1:28.Model jest wykonany dość podle i ubogo ,ale ze względu na sentyment do Małego Modelarza z lat młodości i wykonania kiedyś modelu papierowego postanowiłem skleić coś takiego z plastiku.W związku z tym mam pytanie.Chciałbym wykonać go w wersji Czerwonego Barona.Oryginalna farba do pomalowania to rewel R-36.Jednak po pomalowaniu elementów wychodzi mi kolor zbliżony do minji, a na zdjęciach modeli i samolotów kolor ten wydaje mi się bardziej jasny i nasycony czerwienią.Może ktoś sklejał ten model i mógłby coś podpowiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Ja do swojego użyłem Gunze H3. Model mimo że stary, jest dobry części ładnie do siebie pasują. Wymaga naprawdę niewielkiej obróbki. Figurki od razu do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigniew zaręba Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2014 dzięki z podpowiedź .Być może model jest dobry ale mój egzemplarz miał dużo nadlewek i jamek skurczowych, ponadto jak na taką skalę to zbyt mało szczgułów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi