zbigniew zar臋ba Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Witam znalaz艂em na regale w艣r贸d modeli stare艅ki model revela Fokker DR-1 w skali 1:28.Model jest wykonany do艣膰 podle i ubogo ,ale ze wzgl臋du na sentyment do Ma艂ego Modelarza z lat m艂odo艣ci i wykonania kiedy艣 modelu papierowego postanowi艂em sklei膰 co艣 takiego z plastiku.W zwi膮zku z tym mam pytanie.Chcia艂bym wykona膰 go w wersji Czerwonego Barona.Oryginalna farba do pomalowania to rewel R-36.Jednak po pomalowaniu element贸w wychodzi mi kolor zbli偶ony do minji, a na zdj臋ciach modeli i samolot贸w kolor ten wydaje mi si臋 bardziej jasny i nasycony czerwieni膮.Mo偶e kto艣 skleja艂 ten model i m贸g艂by co艣 podpowiedzie膰 ? Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Ja do swojego u偶y艂em Gunze H3. Model mimo 偶e stary, jest dobry cz臋艣ci 艂adnie do siebie pasuj膮. Wymaga naprawd臋 niewielkiej obr贸bki. Figurki od razu do kosza. Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
zbigniew zar臋ba Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2014 dzi臋ki z podpowied藕 .By膰 mo偶e model jest dobry ale m贸j egzemplarz mia艂 du偶o nadlewek i jamek skurczowych, ponadto jak na tak膮 skal臋 to zbyt ma艂o szczgu艂贸w. Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.