szymel Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Jest to mój pierwszy projekt dlatego też proszę o wszelkie sugestie :-) Generalnie model był już zaczęty, więc mam nieco trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Źle nie jest, ale i nie powala.. Czysto złożone i pomalowanie ... Nie wiem jakie masz założenia związane z tym projektem. Czy to ma być prosto z pudła, czy z jakimiś dodatkami (np. flock na podłodze, pasy, jakieś blaszki). Może napisz coś więcej o tym co chcesz z tego zrobić docelowo, to będzie łatwiej... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Myślałem, że to mój modelik, bo ostatnio sprzedałem taki zestaw F430 + Enzo, F430 miało pomalowaną kastę i podwozie, ale to chyba nie to. Ile zapłaciłeś za ten model, jeśli można wiedzieć? Czekam na dalszy rozwój sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Obstawiam że to będzie ten, ale niech się kolega wypowie bo trochę tego na kupował w ostatnim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 28 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2014 @kashato ten model kupiłem razem z Enzo 22 marca za 41 zł Co zaś do samego modelu, to jako że to pierwsza praca, to nie kombinuję za mocno. Praktycznie wg instrukcji ale z inną kolorystyką wykończenia wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 No to jest moja ferrarka, aczkolwiek ja wnętrza nie ruszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 No to jest moja ferrarka, aczkolwiek ja wnętrza nie ruszałem To akurat widać bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Fakt, zrobiłbym je inaczej, ale jak na pierwszy raz to nie jest tak źle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2014 :-) Body prawie gotowe do wstawienia szyb. W kilku miejscach muszę jeszcze poprawić malowanie ale chyba dużo więcej z tego nie wycisnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Uszczelki matowe czy połysk? Powinny być matowe. Pamiętaj o znaczku w srebrnym kolorze. Tylne lampy trochę za różowe ale może przekłamuje aparat. Co to za obtarcie na ostatniej fotce z prawej strony? Malowałeś kastę jeszcze raz czy to po mnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2014 Uszczelki oczywiście mat, lampy rzeczywiście trochę za mało czerwone, jakoś tak wyszło Pactrą A65 Clear Red malowane. Całość musiałem pomalować ponownie, bo tylna klapa nie była w kolorze. Użyłem Revella 34 aqua ale prawdę mówiąc słabo mi poszło, pewnie dlatego, że kolor na kolor dałem. A to obtarcie poprawie, bo powstało przy klejeniu siateczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 No to czekamy w takim razie na dalsze aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 widzę że siatki ładnie powklejałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2014 Na finiszu Największy "bałagan" zrobił się chyba z szybami :/ Mimo, że użyłem do ich wklejenia ClearFix Humbrola to nie jestem ztego za bardzo zadowolony. A kolejny model jaki trafi na warsztat to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Przed czy po polerce? Szybko lecisz. Nie zraża Cie Revell? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Kup coś tamiyi po tym scalietti. Nie spojrzysz już na revella Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 30 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2014 Przed polerką. Przy moim "doświadczeniu" jeszcze nie mogę powiedzieć czy mi Revell leży czy nie ;-) na pewno cena jest adekwatna do jakości ale jest to też czynnik, na który zwracam uwagę. W kolejce jest tez Testarossa Tamiya, 348 Hasegawa, Actros Black Italeri i kilka innych więc porównanie będzie ale to modele raczej na później. Model generalnie jakieś dwa tygodnie się wałkował ale dopiero teraz fotki porobiłem. Polecicie jakiś sprawdzony sposób na górę teraz, tak aby lepiej wyglądał ale jednocześnie kalkomani nie zniszczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 Polecicie jakiś sprawdzony sposób na górę teraz, tak aby lepiej wyglądał ale jednocześnie kalkomani nie zniszczyć? Uwzględniając fakt, że wszystko jest już "na miejscu" ja bym to na twoim miejscu zostawił i wziął się za kolejny projekt ... Nie sądzę żeby mogło to wyglądać inaczej niż wygląda.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 Mogło to brzmieć kąśliwie ale z pewnością tak nie jest. Dorotka ma racje. Weź kolejny model (nie zaczęty) i rób go najlepiej jak potrafisz I weź tamkę, nie pożalujesz a revella sprzedasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 30 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2014 Więcej fotek jak aparat się podładuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 Ale to już chyba w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi