elextronoid Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Witam Po prośbie pewnego użytkownika ,aby wrzucić trochę zdjęć mojego innego modelu (bo pierwszy pokazany na tym forum był nienajlepszy ) napisałem,że inne są lepsze (przynajmniej w moim mniemaniu ) .A przy okazji mam nadzieję, że dostanę parę porad . i na podstawce (sam robiłem ) na półeczce specjalnie dla niego Ps.do modelu zainspirowała mnie praca użytkownika tombie01 ,ale jego jest lepsza . Wiem ,że niektórych kalek jest tylko część ,ale uznajmy ,że są to obicia oznakowań . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRUMCAJS Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 siema To coś tam ode mnie : Skoro jest to twój początek z modelarstwem to dlaczego wybrałeś akurat skale 1:32??? jest to skala bardzo wymagająca i wszystkie niedokładności widać i nie trzeba być profesjonalistą aby to zobaczyć . - Ramy owiewki powinny być też malowane od środka bo to widać w tej skali - zbiornik paliwa jest ze szczeliną powinieneś użyć szpachli - po sklejeniu połówek kadłuba było ładnie zeszlifować miejsca w których kleiłeś bo niestety widać ;| -podstawka bardzo fajna Tak więc proponuje skale 1:72 i nie są wcale takie małe i nie słuchaj tych co ci będą odradzać ;D pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 26 Lipca 2014 Share Napisano 26 Lipca 2014 Witam Nie jestem nawet słabym majstrem od modeli, ale cos mogę poradzić, według mnie na początek królewska skala 1:48, super się w niej pracuje. Co do Twojego modelu: - Więcej dokładności co do miejsc klejonych, papier ścierny, szpachla itp... - Jeżeli używasz aerografu, to konsekwentnie, wszystko co malujesz! - Maskuj to wszystko co trzeba. A tak generalnie to jesteś na dobrej drodze :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi