elextronoid Napisano 22 Lipca 2014 Napisano 22 Lipca 2014 Witam Po prośbie pewnego użytkownika ,aby wrzucić trochę zdjęć mojego innego modelu (bo pierwszy pokazany na tym forum był nienajlepszy ) napisałem,że inne są lepsze (przynajmniej w moim mniemaniu ) .A przy okazji mam nadzieję, że dostanę parę porad . i na podstawce (sam robiłem ) na półeczce specjalnie dla niego Ps.do modelu zainspirowała mnie praca użytkownika tombie01 ,ale jego jest lepsza . Wiem ,że niektórych kalek jest tylko część ,ale uznajmy ,że są to obicia oznakowań . Cytuj
GRUMCAJS Napisano 22 Lipca 2014 Napisano 22 Lipca 2014 siema To coś tam ode mnie : Skoro jest to twój początek z modelarstwem to dlaczego wybrałeś akurat skale 1:32??? jest to skala bardzo wymagająca i wszystkie niedokładności widać i nie trzeba być profesjonalistą aby to zobaczyć . - Ramy owiewki powinny być też malowane od środka bo to widać w tej skali - zbiornik paliwa jest ze szczeliną powinieneś użyć szpachli - po sklejeniu połówek kadłuba było ładnie zeszlifować miejsca w których kleiłeś bo niestety widać ;| -podstawka bardzo fajna Tak więc proponuje skale 1:72 i nie są wcale takie małe i nie słuchaj tych co ci będą odradzać ;D pozdro Cytuj
pees Napisano 26 Lipca 2014 Napisano 26 Lipca 2014 Witam Nie jestem nawet słabym majstrem od modeli, ale cos mogę poradzić, według mnie na początek królewska skala 1:48, super się w niej pracuje. Co do Twojego modelu: - Więcej dokładności co do miejsc klejonych, papier ścierny, szpachla itp... - Jeżeli używasz aerografu, to konsekwentnie, wszystko co malujesz! - Maskuj to wszystko co trzeba. A tak generalnie to jesteś na dobrej drodze :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi