Sudus Napisano 31 Lipca 2014 Napisano 31 Lipca 2014 Witam kolegów ! Przedstawiam mój "wymęczony"model F-16 z cyklu Thunderbird`s. Model zrobiony prosto z pudła. Walczyłem z nim prawie rok.Przez kilka miesięcy leżał w pudle bo nie potrafiłem okiełzac kalkomanii z wizerunkiem "ptaka". Niestety popękały mi i się pokruszyły i na tyle mnie to zniechęciło że model wrzuciłem do kartonu ( przy okazji się przeprowadzałem ) ale nie dawało mi to spokoju a głowe mi zaprzątała myśl jak to zrobic aby było dobrze. Więc wpadłem na pomysł i zamaskowałem ogólne zarysy ptaszka i wziąłem się za malowanie. A kontury powycinałem z kalkomanii ( na ten cel kupiłem ze dwa modele F-16 Thubderbirds - taki ze mnie był desperat ) no i w końcu wyszło tak jak bym chciał. No może nie do końca ale technikę już mam opracowaną i następne szestastki jakie mam wplanach D i C myślę że będą lepsze. Model malowałem biała PACTRA a granat i czerwony Vallejo Air. Jestem świadomy wszystkich błędów i nie dociągnięc które sam widzę ale już na prawdę chciałem go skończyc, więc proszę byc wyrozumiały dla desperata ;o) Pozdrawiam Piotr Cytuj
Hamman Napisano 31 Lipca 2014 Napisano 31 Lipca 2014 Wygląda całkiem nieźle jak dla mnie. Ale fachowcy pewnie się dopiero wypowiedzą A figurka pilota była w zestawie? Cytuj
Sudus Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Napisano 1 Sierpnia 2014 A figurka pilota była w zestawie? Była i do tego jeszcze kalkomania na hełm Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi