Sudus Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 Witam kolegów ! Przedstawiam mój "wymęczony"model F-16 z cyklu Thunderbird`s. Model zrobiony prosto z pudła. Walczyłem z nim prawie rok.Przez kilka miesięcy leżał w pudle bo nie potrafiłem okiełzac kalkomanii z wizerunkiem "ptaka". Niestety popękały mi i się pokruszyły i na tyle mnie to zniechęciło że model wrzuciłem do kartonu ( przy okazji się przeprowadzałem ) ale nie dawało mi to spokoju a głowe mi zaprzątała myśl jak to zrobic aby było dobrze. Więc wpadłem na pomysł i zamaskowałem ogólne zarysy ptaszka i wziąłem się za malowanie. A kontury powycinałem z kalkomanii ( na ten cel kupiłem ze dwa modele F-16 Thubderbirds - taki ze mnie był desperat ) no i w końcu wyszło tak jak bym chciał. No może nie do końca ale technikę już mam opracowaną i następne szestastki jakie mam wplanach D i C myślę że będą lepsze. Model malowałem biała PACTRA a granat i czerwony Vallejo Air. Jestem świadomy wszystkich błędów i nie dociągnięc które sam widzę ale już na prawdę chciałem go skończyc, więc proszę byc wyrozumiały dla desperata ;o) Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 Wygląda całkiem nieźle jak dla mnie. Ale fachowcy pewnie się dopiero wypowiedzą A figurka pilota była w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 Model malowałem biała PACTRA Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sudus Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 A figurka pilota była w zestawie? Była i do tego jeszcze kalkomania na hełm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 a masz jakieś zdjęcia bliżej kabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi