kowal76 Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 W ofercie sklepów modelarskich ukazały się farbki firmy Bilmodel. Jednym z oferowanych kolorów jet MiG Interior Green 4. Mam pytanie do ekspertów od MiG-ów 21 czy jest on odpowiedni do wnętrza MiG 21 ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Gdzie widziałeś te farbki? Kiedyś wziąłem na próbę srebrną. Była super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel-Martola Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Farby będą w sklepie w poniedziałek lub wtorek według zapewnienia producenta. Tu masz ofertę: http://www.martola.com.pl/producenci/pl472/t2681 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Farby będą w sklepie w poniedziałek lub wtorek według zapewnienia producenta.Tu masz ofertę: http://www.martola.com.pl/producenci/pl472/t2681 Dziękuję. Skorzystam. Drobne uwagi. 1. Szkoda, że nie piszecie czy farba jest mat, gloss, metallic (metallic czasem pisze). 2. Producent robi też dwuskładnikowy lakier bezbarwny - bardzo dobry. Włączycie go do oferty? Do Kowal76. Rozmawiałem, na konkursie w Bytomiu z producentem. Z jego słów i demonstrowanych prac wynika, że przykłada dużą uwagę do wierności kolorów. Farbką srebrną a właściwie aluminium pomalowałem drabinę w samochodzie pożarniczym. Jest to jedyna jak do tej pory farba, gdzie na drugi dzień wziąłem drabinę do ręki i nie miałem srebrnych palców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Do Kowal76. Rozmawiałem, na konkursie w Bytomiu z producentem. Z jego słów i demonstrowanych prac wynika, że przykłada dużą uwagę do wierności kolorów. Farbką srebrną a właściwie aluminium pomalowałem drabinę w samochodzie pożarniczym. Jest to jedyna jak do tej pory farba, gdzie na drugi dzień wziąłem drabinę do ręki i nie miałem srebrnych palców. Dzięki za info. Wydaję mi się , że kolor jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Serdecznie witam, Farby rozpuszczalnikowe typ "C" maja fakturę satynową, pod aerograf. Farby akrylowe wodne. Paleta obejmuje kolory podstawowe, metalizery, i kolor Mig Interior Green. Faktura jest matowa. Oznaczenie w katalogu będzie czterocyfrowe. Stanowią one uzupełnienie farb Typ"C" dla osób malujących drobne elementy pędzelkiem "000", można je stosować pod pędzel i aerograf. Z poważaniem Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Jakiego rozcieńczalnika użyć do farbek Bilmodel o nr. 066 i 008 ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi