rucek Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Witam Nie jest to warsztat taki jak naszych kolegów z forum, pełen dodatków i ciekawostek Jest założony z uwagi na moje wątpliwości i niepewność w trakcie budowy modelu. Po to aby was męczyć moimi problemami Mianowicie: Ogólnie żaden z elementów nie jest jeszcze przyklejony, nawet kokpit. Przy użyciu blue-tack połączyłem elementy kokpitu i sprawdziłem czy to do siebie wszystko pasuje. Okazało się że są kosmiczne szpary i nic nie pasuje do kadłuba. Trzeba to szpachlować czy jak? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 To nie jest do zaszpachlowania. Prędzej możesz coś podkleić z polistyrenu. Ale owiewka z zestawu ma taką przejrzystość i tak zniekształca obraz, że nie będzie wiele widać. Ja w swoich Migach ten temat olewałem ;) Chyba, że masz zamiar zrobić kabinę otwartą. Wtedy warto się pobawić. Tu masz inspirację: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=12&t=7914 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 27 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Niestety do takich zabaw nie mam jeszcze odpowiedniego sprzętu i materiału, więc za dużo kombinować nie będę Dzieki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 27 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Odpuściłem tematy opisane przez kolegę postanowiłem iść dalej z dostępnych w zestawie elementów i o to efekt przed szpachlowaniem i gotowy do szpachlowania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Mozesz mi powiedziec co Ty zrobiles z tymi wnekami podwozia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 28 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Chodzi tobie oto ze w ogóle się nie zgadza z oryginałem czy że po prostu brzydko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Chodzi przede wszystkim o kolor wnek no i w oryginale nie sa takie brudne... Kolory przewodow tez sa troche nie takie W dziale 1:1o MiGu-29 masz ladnie pokazane na zdjeciach i opisana jakie kolory maja wneki, golenie podwozia oraz przewody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 28 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2014 W sumie nie problem to poprawić wiec to zrobię jak tak razi w oczy :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Nie tyle co razi ale dziwnie to wyglada... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 1 Września 2014 Autor Share Napisano 1 Września 2014 Hmmm chyba za bardzo zalałem surfacerem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 3 Września 2014 Autor Share Napisano 3 Września 2014 Troszkę czasu miałem więc prace ruszyły troszkę dalej: Efektem tego wyszło mi takie cuś: Później zacząłem maskować ale zorientowałem się że gdzieś mi zniknął blue tack więc stwierdziłem że na pewno to dzieło mojej córki (troszkę ponad 2 latka). Nie będąc jej dłużny pożyczyłem sobie jej materiały o dziwo zorientowała się i rozdzielała pomieszane prze zemnie kolory od siebie Wygląda to strasznie komicznie na zdjęciu jakby w jakimś cyrku, Jednak plastelina nie była taka zła nie zrobiła żadnych szkód na modelu Pozdrawiam! Ps. wiem, że merytorycznie odnośnie budowy jest pewnie dużo wad jednak na razie się uczę wiec aż takiej uwagi do tego nie przykładam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 A w jakich barwach ma byc ten MiG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 4 Września 2014 Autor Share Napisano 4 Września 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 A ten zielony nie powinien być jaśniejszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi